SAOBRAĆAJKA U LESKOVCU: Sudarilo se putničko vozilo i POLICIJSKI KOMBI!

Autor:

Hronika

20.05.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nema detalja o povređenima ili materijalnoj šteti

SAOBRAĆAJKA U LESKOVCU: Sudarilo se putničko vozilo i POLICIJSKI KOMBI!

Foto: shutterstock

Danas oko 14.30 sati, na raskrsnici ulice Pana Đukića i Maksima Kovačevića u Leskovcu, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali policijski kombi i putničko vozilo marke "Suzuki". Prema rečima očevidaca, do sudara je došlo, a jedno od vozila se "zabilo" u kapiju dvorišta u ulici Pana Đukića.

Policija na terenu

Policija je odmah izašla na teren i trenutno vrši uviđaj kako bi utvrdila okolnosti ove nezgode. Takođe, policija je angažovana na regulisanju saobraćaja na ovoj raskrsnici kako bi se izbegle dodatne nezgode i kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja.


Prema informacijama koje trenutno imamo, još uvek nema detalja o povređenima ili materijalnoj šteti, ali se očekuje da će policija uskoro izneti više informacija o ovoj nezgodi.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

U okviru zakonske obaveze vozač, odnosno drugi učesnik saobraćajne nezgode, dužan je i da upozori sva ostala prisutna lica koja su se zadesila na mestu nezgode, da je potrebno da se udalje sa kolovoza kao bi se saobraćajnoj policiji sačuvali tragovi.
Nepoštovanje ove obaveze, odnosno neoznačavanje lica mesta saobraćajne nezgode, često može da uzrokuje naknadne, sekundarne saobraćajne nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading