ODREĐEN PRITVOR KRIMINALNOJ GRUPI ŠVERCERA: Krijumčari lekove i amfetamin!

Autor:

Hronika

01.10.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

ODREĐEN PRITVOR KRIMINALNOJ GRUPI ŠVERCERA: Krijumčari lekove i amfetamin!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe osumnjičenih da su iz Holandije krijumčarili lekove i amfetaminsko ulje, od kojeg su kasnije proizvodili amfetamin i preprodavali ga u Srbiji.

Pritvor je Z.S., M.T., M.T., S.M., M.L., A.S., R.S. i Lj.S određen usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a prema Z.S. i M.T. i usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, navodi se u saopštenju tog suda.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije saopštilo da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Simić Zorana koji je označen kao organizator grupe, Srđević Marine, Maksud Srđana, Stanić Ljiljane, Babić Magdalene, Stanić Aleksandra, Topalović Milana, Lakićević Marka,Topalović Milenka, Stanić Radiše,kao i protiv Kamaljević Alena i Stevanović Ivana koji se nalaze već u pritvoru i oni će naknadno biti saslušani.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da su oni od februara do septembra ove godine, nabavljali, pripremali za krijumčarenje, pakovali i organizovali ilegalan transport lekova sa liste psihoaktivnih supstanci u zemlje Evropske unije.

Takođe, sumnja se i da su u Holandiji nabavljali amfetaminsko ulje koje su, već uhodanim kanalima krijumčarili u Srbiju, a potom od njega na dve lokacije u blizini Beograda proizvodili amfetamin, koji su potom preprodavali na teritoriji Srbije.

Policija je prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje u okolini Obrenovca koristi Stanić pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičke droge i zaplenila oko 180 kilograma amfetamina visokog kvaliteta spremljenog za dalju prodaju, tri litra amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline neophodne za proizvodnju amfetamina, kao i oko 2.800 tableta ekstazija.

Pretresom kuće u okolini Stare Pazove i stana u Zemunu, koje koriste Topalović Milan i Milenko, pronađeno je oko dva kilograma amfetamina, oko pola litre amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline i pištolj sa dva metka, dok je u kući Babić Magdalene u okolini Obrenovca zaplenjeno oko 50 blistera lekova sa liste psihoaktivnih supstanci i lovačka puška skraćene cevi sa pripadajućim patronama.

Pretresom firme u Beogradu čije je odgovorno lice Srđević Marina, a koja se bavila trgovinom na veliko farmaceutskim proizvodima, zaplenjeno je 700 kutija lekova sa liste psihoaktivnih supstanci, bez odgovarajuće dokumentacije. Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe od tog preduzeća nabavljali lekove koje su potom krijumčarili u zemlje Zapadne Evrope.

Tokom operativnog rada, policija je ranije uhapsila S. I., S. N. i K. A. kod kojih je, prilikom pokušaja krijumčarenja preko granice Srbije, pronađeno i oduzeto oko 400.000 tableta različitih lekova sa liste psihoaktivnih supstanci koje su, kako se sumnja, bile namenjene ilegalnom tržištu zapadnoevropskih zemalja.

U prethodnom periodu, od pripadnika ove organizovane kriminalne grupe oduzeto je još 11 kilograma amfetamina i oko 100.000 tableta sa liste psihoaktivnih supstanci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading