POČELO SASLUŠANJE KRIMINALNE GRUPE IZ BEOGRADA: Pali sa više od 180 kilograma amfetaina!

Autor:

Hronika

30.09.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizovanoj kriminalnoj grupi počela su saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

POČELO SASLUŠANJE KRIMINALNE GRUPE IZ BEOGRADA: Pali sa više od 180 kilograma amfetaina!

Foto: Printskrin MUP

Pripadnicima organizivane kriminalne grupe kod kojih je pronađeno i zaplenjeno više od 180 kilograma amfetamina počela su saslušanja u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Z. S. je se sumnjiči da je vođa ove kriminalne grupe, a među uhapšenima su i tri žene, dok će naknadno biit saslušana dvojica osumnjičenih koji su u pritvoru.

Podsetimo, uhapšeni su S. Z. (41), za koga se sumnja da je organizator ove organizovane kriminalne grupe, i članovi te grupe S. M. (32), S. A. (35), S. R. (68), S. Lj. (44), B. M. (41), T. M. (39), T. M. (45), kao i L. M. (50) i M. S. (52), svi iz Beograda.

Sumnjiče se da su od februara do septembra ove godine, nabavili, pripremali za krijumčarenje, pakovali i organizivali ilegalan transport lekova sa liste psihoaktivnih suspratnci u zemlje Evropske unije. Sumnja se i da su u Holandiji nabavljali amfetaminsko ulje, koje su krijumčarili u Srbiju, a potom na dve lokacije u blizini Beograda proizvodili amfetamin, koji su potom preprodavali na teritoriji Srbije.

Prilikom pretresa kuće i drugih prostorija koje u okolini Obrenovca koristi S.R., policija je pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju sintetičke droge i zaplenila oko 180 kilograma amfetamina visokog kvaliteta spremljenog za dalju prodaju, tri litra amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline neophodne za proizvodnju amfetamina, kao i oko 2.800 tableta ekstazija.

Zatim, pretresom kuće u okolini Stare Pazove i stana u Zemunu, koje koriste T. M. (45) i T. M. (39), pronađeno je oko dva kilograma amfetamina, oko pola litre amfetaminskog ulja, oko dva litra akumulatorske kiseline i pištolj sa dva metka, dok je u kući B. M. u okolini Obrenovca zaplenjeno oko 50 blistera lekova sa liste psihoaktivnih supstanci i lovačka puška skraćene cevi sa pripadajućim patronama.

Protiv T. M. (39) i B. M. biće podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading