"ISKASAPIO SI MI DETE- MONSTRUME TRUNI U ZATVORU": Ispovest majke svirepo ubijene tinejdžerke

Autor:

Hronika

30.09.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka Nevene Petrović (16), monstruozno ubijene 10. aprila u beogradskom selu Ripanj, doživela je psihički lom ove srede i slomljena ispričala svoju muku.

"ISKASAPIO SI MI DETE- MONSTRUME TRUNI U ZATVORU": Ispovest majke svirepo ubijene tinejdžerke

Foto: instagram.com/radojicic_aleksandar

Sanja Petrović neutešna majka ubijene Nevene umalo se onesvestila kada je u sudnici Višeg suda videla ubicu svoje ćerke Stojana Ilića. Nesrećna žena je prvo počela ubrzano da diše, drhti i posrće. Iz okamenjenog tela oteo joj se zastrašujući krik kada je ugledala Ilića dok ga je vezanog lisicama, zatvorska straža sprovodila do sudnice. 

Foto: republika

Sanja Petrović i njena majka Mira slomile su se od tuge u Palati pravde ugledavši ubicu

Vikala je na sav glas i nije znala za sebe narednih deset minuta.  

- Monstrum mora da bude osuđen po zakonu najstrožom kaznom. Da istrune u zatvoru. Verujem da će biti pravedno suđenje i da će ga stići strašni sud - rekla je Sanja za Republiku i Srpski telegraf. 

MORAM DA ŽIVIM

Odevena u crninu od dana na koji je saznala da je ostala bez ćerke, Sanja je sa majkom Mirom, dvojicom braće i snajom, čekala ispred sudnice Višeg suda u Beogradu, da svedoče o aprilskom danu kada je Nevena zverski ubijena, njena majka teško povređena, a ujak i baba lakše. Sa njima je bio i Sanjin drugi brat, a i brat ubice je stajao na hodniku suda nedaleko od porodice Petrović od koje je razgovarao samo sa jednim ujakom ubijene devojke.

- Nikada se neću oporaviti. Kako majci kojoj je dete neko ubio kao zver, iskasapio i mučio može da bude bolje?! Nikako! Sama pomisao kako se dete borilo za život sa nekim ko je duplo jači od nje mi kida dušu i razara srce. Moram da živim zbog četvoro dece koja su mi ostala. Ni moji nisu dobro, ni deca, njih ne mogu da poštedim jer je tuga pregolema. Rane na telu zarastaju, ali na duši ne, ostaju i uvek bole. Ostali smo bez Nevene, naše Nene, milog anđela, dobre devojčice koju je monstrum ubio bez razloga. Stalno mi se vraćaju slike tog dana, ali o njima ne mogu da pričam. Danju i noću, ne znam kad mi je teže - plačući je ispričala Sanja. 

Njoj je Stojan probušio plućnu maramicu ubadajući je nožem i nije mogla ni da sahrani ćerku ni oprosti se od nje.

 

Foto: instagram.com/radojicic_aleksandar

Nevena je bila mirna i povučena devojka

TO NIJE ČOVEK

Na pomen sahrane  njene Nene, majka je zaridala i rekla da je ceo njen život od tog dana postao nepodnošljiv.

- Došli smo iz Kruševca gde živim sa drugim mužem, u želji da provedemo kod mojih u Ripnju uskršnje praznike i da budemo malo zajedno sa porodicom. Čovek koji nam je bio u kući, sve nas je zavio u crno zauvek. Dabogda goreo u paklu. To nije čovek, to je životinja pokvarena, bolesna - kazala je slomljena majka. 

Podsetimo, Nevena Petrović je sa Stojanom Ilićem, koji je svakodnevno dolazio u kuću njene porodice, kobnog dana krenula u prodavnicu, a potom je odvezao u nepoznatom pravcu. Ona je kasnije pronadena mrtva u šipražju pored puta kod pruge Beograd-Niš.

Na njenom telu bile su dve rane od noža. Stojan ju je, navodno, ubo u vrat i stomak. Na rukama je imala posekotine, što ukazuje na to da se branila od ubice.

Nakon ubistva, Stojan se vratio u kuću Petrovića i istim nožem kojim je ubio tinejdžerku prvo napao njenu majku koju je sedam puta ubo u rame, leđa, vrat i butinu. Zatim je baki i ujaku zadao po jedan ubod nožem.

Foto: Privatna arhiva

Ubica iz Ripnja Stojan Ilić

BRANIO SE DA SU GA SPOPALE CRNE MISLI

Ubica se sumnjičio da je prvo tinejdžerku silovao a onda i ubio, ali Više javno tužilaštvo mu je na teret stavilo krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. 

- Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno je izneo svoju odbranu - saopšteno je iz tužilaštva.

Od izvora bliskog istrazi  saznali smo da se Ilić se na saslušanju branio rekavši da je zločin počinio jer su ga spopale crne misli pošto mu se Nevena u kolima rugala i smejala. Kazao je i da su mu se njeni ukućani podsmevali zbog psihičkih problema od kojih se lečio.

Rekao je, navodno, i da mu je jako žao zbog svega što se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo. I na  prvom ročištu ove nedelje bio je vidno uzrujan i potišten. 

Foto: republika

Baka svirepo ubijene Nevene Petrović

ZANEMOĆALA I BAKA

Sanji je strašno pozlilo u sudnici pri susretu sa ubicom ćerke kojem je išla u susret vičući na sav glas: "Monstrume, ti da mi diraš dete, da ga ubiješ. Zašto monstrume?"Nju su pridržavali majka i brat i polivali je vodom koju je donela sudska straža da je umiju i okrepe. 

Miri, baki ubijene devojke pozlilo je po izlasku iz sudnice i hodala je ruku pod ruku sa sinom i snajom pridržavajući se za njih da ne padne. Po izlasku iz zgrade suda sela je na stolicu koju joj je iznela sudska straža i žmureći se borila za dah okružena porodicom. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading