KOSTA I DRUGI MONSTRUMI KOJI SU SRBIJU ZAVILI U CRNO! Sejali smrt i prolivali nedužnu krv, najjeziviji MASAKRI koji nikada ne smeju da se zaborave!

Autor:

Hronika

28.09.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masovna ubistva i zlotvori koji su ih počinili i Srbiju zavili u crno, nikada ne smeju zaboraviti, a njihove žrtve je potrebno što češće spominjati.

KOSTA I DRUGI MONSTRUMI KOJI SU SRBIJU ZAVILI U CRNO! Sejali smrt i prolivali nedužnu krv, najjeziviji MASAKRI koji nikada ne smeju da se zaborave!

Foto: facebook.com

Decenije za nama obeležila su masovna ubistva u kojima je živote izgubilo na desetine ljudi. Ubijane su čitave porodice, meštani sela, gradova, žrtve su bile planirane ili nasumične, a zemlja zavijena u crno.

70-ih godina prošlog veka u Srbiji su masovna ubistva postala pojava, koja je nastavila da se širi tokom narednih godina do danas. Iako prođu godine i decenije, nacija se nikada ne oporavi od ovakvih monstruoznih činova i nikada ne zaboravi nevine žrtve onih, koji misle da imaju prava da određuju nečiju sudbinu.

Tokom prošlog veka ostala su zabeležena masovna ubistva u Boru (četvoro mrtvih), Paraćinu (četvoro mrtvih, šestoro ranjenih), Vranju (sedmoro mrtvih), Topolovniku (četvoro mrtvih), Zaječaru (troje mrtvih, jedanaestoro ranjenih) i Bajmoku (devetoro mrtvih). Zločini posle 2000-ih godina su još urezaniji u pamćenje ljudi, nijedan nije zaboravljen, a o nekima i načinu na koji su izvršeni se priča i dan danas.

Jabukovac – masakr zbog crne magije

Nikola Radosavljević (39) je 27. jula 2007. godine u negotinskom selu Jabukovac zavio u crno šest kuća u rodnom selu. On je lovačkom puškom usmrtio devet osoba i dve teško ranio.

Svemu je prethodila njegova svađa sa suprugom. Najpre je pokušao da se ubije skokom u bunar, a spasio ga je komšija i pružio mu pomoć. Ubrzo zatim, Radosavljević je počinio masakr.

Republika

Foto: youtube.com/ MUP Republike Srbije

Nikola Radosavljević

Inače, Nikola je živeo i radio u Austriji, gde se i lečio jer je imao psihičkih problema – verovao je da je meta crne i vlaške magije koju su mu navodno bacale komšije.

Ubio je Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75), zatim je usmrtio supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62).

Poslat je u psihijatrijsku ustanovu Centralnog zatvora.

Velika Ivanča – najmasovnije ubistvo u Srbiji u 21. veku

Ljubiša Bogdanović (60) iz Velike Ivanče je 9. aprila 2013. godine, rano ujutru, pištoljem CZ 88 ubio 13 osoba, među kojima i sina Branka (42), majku Dobrilu (83), a onda života lišio najbližu rodbinu u još pet kuća. Suprugu Javorku je teško ranio.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Ljubiša Bogdanović

On je sve svoje žrtve ubio na spavanju, a živote su izgubili supružnici Mihajlo (61) i Milena (61) Despotović, njihov unuk Goran (23) i njegova žena Jovana (21), kao i dvogodišnji sin David, zatim komšinica Ljubina Ješić (64) i njen sin Miloš (48), komšija Velimir Mijailović (78) i njegova supruga Olga (79), rođaka Dragana Stekić (50) i njena majka Danica (78).

Po dolasku policije Bogdanović je sebi pucao u glavu i izvršio samoubistvo, te je na taj način sprečen dalji pokolj.

Inače, Ljubiša Bogdanović je imao dozvolu za nošenje oružja, koje do masakra nikada nije koristio, a problem sa zakonom nije imao.

Žitište – pokolj zbog ljubomore

2. jula 2016. godine, Siniša Zlatić (46) je iz kalašnjikova ubio bivšu suprugu Dijanu (30), njenog prijatelja Stevana Jojića (40), Vladimira Mijatovića (40), Jovanu Popović (20) i Vladimira Kosovića (34), dok je 22 osobe ranio.

Republika

Foto: facebook.com/Siniša Zlatić

Siniša Zlatić

Naime, Zlatić je u lokalnom kafiću video svoju bivšu ženu kako sedi sa momkom, otišao kući po oružje, vratio se, stao za šank i zapucao.

Pobegao je, ali je ubrzo uhvaćen, a trojici policajaca koji su ga savladali je rekao: ’’Ubio sam ku*vu, htela je da mi odvede dete’’.

Osuđen je na 40 godina zatvorske kazne.

Vračar - dečak ubica imao spisak

Nezapamćen zločin dogodio se 3. maja ove godine kada je Kosta Kecmanović (13) tog jutra otišao u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' koju je pohađao i iz vatrenog oružja ubio devet svojih vršnjaka i čuvara škole. Policiju je pozvao sam uz reči da je ''psihopata koji mora da se smiri''.

Kecmanović, ili ''dečak ubica'' kako ga nazivaju, imao je spisak dece koju je planirao da likvidira, a motiv će biti otkriven u istrazi koja još traje.

Republika

Foto: promo/printscreen/facebook

Kosta Kecmanović

Uhapšen je i od tada je na jednoj beogradskoj klinici gde se njegovo stanje prati svakodnevo i pod nadzorom je kriminalističke policije. Njegov otac Vladimir Kecmanović je u pritvoru i tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti. Sumnjiči se da je sina vodio u streljanu i obučavao ga da koristi oružje, kao i da je isto držao nepropisno.

Živote u ovom stravičnom zločinu su izgubili Sofija Negić, Mara Anđelković, Ana Božović, Adriana Dukić, Andrej Čikić, Bojana Asović, Katarina Martinović, Ema Kobiljski, Angelina Aćimović i njihov čuvar Dragan Vlahović.

Mladenovac - nasumično sejao smrt

Samo dan nakon krvavog pira u OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 4. maja ove godine, Uroš Blažić (21) je ubio devetoro mladih ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, a teško ranio njih 13.

Republika

Foto: Instagram

Uroš Blažić

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Nakon što je počinio masakr pokušao je da pobegne, tako što je oteo taksi u kom je bila i putnica, a zatim taksistu naterao da ga vozi do sela nadomak Kragujevca gde je sutradan uhapšen u kokošinjcu svog ujaka.

Pored masovnih ubistava u Jabukovcu, Velikoj Ivanči, Žitišu, Mladenovcu i OŠ '' Vladislav Ribnikar'', masakri u Smederevskoj Palanci (troje mrtvih, šestoro ranjenih), Leskovcu (sedmoro mrtvih, četrnaestoro ranjenih), Nišu (petoro mrtvih, dvoje ranjenih), Oromu i Martonošu (šestoro mrtvih), Ratini kod Kraljeva (troje mrtvih i jedno ranjeno), Bariču kod Golupca (troje mrtvih, jedno ranjeno), Knjaževcu (dvoje mrtvih, dvoje ranjenjih), Rasna kod Sjenice (troje mrtvih, troje ranjeno) - ne smeju biti zaboravljeni!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Tanja

28.09.2023 12:08

Zavili nas u crno,suza, suzu stize.....