KNJIGOVOĐA NAPRAVILA VIŠEMILIONSKU PREVARU: Ubacivala svoj račun na nalozima, odmah UHAPŠENA!

Autor:

Hronika

26.09.2023

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I.J., knjigovođa, uhapšena je u Nišu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

KNJIGOVOĐA NAPRAVILA VIŠEMILIONSKU PREVARU: Ubacivala svoj račun na nalozima, odmah UHAPŠENA!

Foto: Tanjug/Profimedia

I.J. (39), knjigovođa, privedena je u Nišu zbog sumnje da je sastavljala naloge za transfer novca na nezakonit način. Umesto da koristi tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate, navodno je upisivala svoj bankovni račun i račune drugih pojedinaca.

Policajci iz Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, sproveli su hapšenje I.J. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično delo zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

- Ona se sumnjiči da je u periodu od septembra 2022. do aprila ove godine kao odgovorno lice knjigovodstvene agencije ?Reckoning MIV? za pružanje knjigovodstvenih i usluga platnog prometa, za šest pravnih lica iz Niša sačinjavala naloge za prenos novca gde je umesto na tekuće račune Poreske uprave, Elektroprivrede Srbije i Objedinjene naplate upisivala svoj račun i račun drugih fizičkih lica, i potom taj novac podizala i, kako se sumnja, koristila za sebe - saopštila je policija.

Kako se sumnja, ona je na ovaj način ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 6.307.197 dinara. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading