ZGRNUO 8 MILIONA, NEVIĐENA PREVARA! Uhapšen muškarac (67), ojadio narod na neverovatan način!

Autor:

Hronika

26.09.2023

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen muškarac iz Šida zbog sumnje da je izvršio krivična dela zelenaštvo i pranje novca.

ZGRNUO 8 MILIONA, NEVIĐENA PREVARA! Uhapšen muškarac (67), ojadio narod na neverovatan način!

Foto: Shutterstock, Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su M. I. (67) iz Šida, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zelenaštvo i pranje novca.

Sumnja se da je u periodu od 2017. do 2023. godine M.I. bez zakonskog ovlašćenja i dozvole za rad Narodne banke Srbije, građanima davao novac na zajam i na ime kamate pribavio za sebe nesrazmernu imovinsku korist u iznosu od oko 7.660.000 dinara.

Kako se dalje sumnja, on je u nameri da prikrije nezakonito poreklo imovine, za iznos od oko 5.972.000 dinara kupio više nepokretnosti na teritoriji opštine Šid i jedno putničko motorno vozilo, čime je izvršio krivično delo pranje novca.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading