KLJUČNA KARIKA U SLUČAJU "TUNEL": Policija juri Katarinu Baćović, uvukla i majku u zločin?!

Autor: Republika

Hronika

23.09.2023

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcija je prema policijskim procenama koštala više stotina hiljada evra

KLJUČNA KARIKA U SLUČAJU "TUNEL": Policija juri Katarinu Baćović, uvukla i majku u zločin?!

Foto: SCREENSHOT/TV VIJESTI

SCREENSHOT/TV VIJESTI

Policija traga za Podgoričankom Katarinom Baćović, zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je krala dokaze iz depoa Višeg suda. Prema istim informacijama, njoj se pre nekoliko dana izgubio svaki trag, a policija i tužilaštvo utvrđuju da li je zloupotrebila i svoju majku, koja je upravnica sudske pisarnice.

Baćović je identifikovana kao osoba koja je, koristeći falsifikovanu ličnu kartu, iznajmila stan u suterenu iz kog je prokopan tunel do depoa.

Operativni podaci policije govore da su vođe kavačkog kriminalnog klana organizovale kopanje podzemnog tunela, a inspektori i dalje utvrđuju šta im je bio glavni cilj.

Akcija je prema policijskim procenama koštala više stotina hiljada evra, a policijska istraga zasad ide u nekoliko smerova - jedan je i moguća veza tog klana sa nekim iz podgoričkog Višeg suda.

To, međutim, zasad nije potkrepljeno dokazima da bi slučaj preuzelo Specijalno državno tužilaštvo od kolega iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva koje sada rukovodi predmetom.

Inspektori Odeljenja bezbednosti Podgorica juče su pokušavali da lociraju i uhapse Baćović koja je, kako se veruje, spona između zaposlenog u Višem sudu i rudara mafije, ali i da je bila veza između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore “za kojima se nastavlja intenzivna potraga”.

Njen identitet utvrđen je u noći između četvrtka i petka, i to nakon što je na Televiziji Vijesti prikazana fotografija te osumnjičene.

Prethodno, policija i tužilaštvo identifikovali su izvođače radova na kopanju tunela od suterena zgrade u podgoričkoj Njegoševoj 12, do depoa Višeg suda.

To su, prema tvrdnjama istražitelja, učinili Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Veki

23.09.2023 13:43

Ajde crnogorci sjasite vec jednom