VOZAČ PREDSEDNIKA VIŠEG SUDA U PODGORICI BIO GLAVNI POSREDNIK U KOPANJU TUNELA? Šok otkriće u istrazi: Jedini ODBIO poligraf!

Autor:

Hronika

22.09.2023

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga u slučaju kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici pokazala je da je kopačima pomogao neko iz samog suda.

VOZAČ PREDSEDNIKA VIŠEG SUDA U PODGORICI BIO GLAVNI POSREDNIK U KOPANJU TUNELA? Šok otkriće u istrazi: Jedini ODBIO poligraf!

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Filip Adžić rekao je danas na konferenciji za novinare da je rešen slučaj obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, te da imaju dokaze da su u kopanju tunela učetvovali državljani Srbije Milan Marković (53), Veljko Marković, (32), Dejan Jovanović (30), Vladimir Ervić (32).

- Rešili smo slučaj, imamo identifikovana lica koja su iskopala tunel. Većina lica dolazi iz Srbije, imali su pomagače iz Crne Gore - rekao je Adžić na konferenciji za medije.

Kako se dalje otkriva, osumnjičeni da su kopali tunel koji je otkriven 12. septembra i obili depo Višeg suda u Podgorici, imali su pomoćnika i to iz Višeg suda. Naime, Duško Perković, vozač predsednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića, povezan je navodno sa kriminalnom grupom osumnjičenom da je kopala tunel, saznaje u Upravi policije nezvanično Libertas.

Perković danas nije želeo da razgovara niti odgovara na pitanja novinara.

- Imam neke obaveze, ne mogu da pričam - rekao je on, ne saslušavši pitanja novinara "Libertasa".

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Prokopan tunel u Višem sudu u Podgorici do depoa

Odbio poligraf

Kako se dalje nezvanično saznaje, Perković je odbio poligrafsko testiranje nakon što je tunel u depou otkriven, dok su svi ostali koji su zaposleni u Višem sudu i pozvani na testiranje, na isto pristali i prošli ga.

Duško Perković je osumnjičen da je sarađivao sa nekim od navodnih pripadnika kriminalne grupe.

- Protiv te četvorice državljana Srbije, kao i protiv dve NN osobe, podneta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja - rekao je danas, na konferenciji za novinare, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Filip Adžić, pokazavši fotografije četvorice osumnjičenih.

On je pokazao i lažnu ličnu kartu sa imenom Andrijane Marić, na kojoj je fotografija žene iz Crne Gore, protiv koje je, takođe, podneta krivična prijava.

Prema njihovim informacijama, naveo je Adžić, ta žena nije napustila Crnu Goru.

- Sumnjamo da je ova grupa imala još najmanje pet saradnika - rekao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore i dodao da postoji i određena povezanost te kriminalne organizacije i sa pripadnicima jedne kriminalne organizacije koji borave u zatvoru u Spužu, ali nije želeo da otkriva koja je kriminalna grupa u pitanju.

- Reč je o jednoj od najjačih kriminalnih grupa u Crnoj Gori. Vi procenite o kojoj je reč - rekao je danas novinarima i dodao:

- Na korak smo bliže motivu kopanja tunela. Većina identifikovanih ima kriminalnu prošlost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading