NA GODIŠNJICU SMRTI GIŠKE POZNATI CRNOGORSKI BIZNISMEN OBJAVIO ČITULJU: "Vreme ne leči, vreme svakim svojim danom rađa Tebe u meni"

Autor:

Hronika

15.09.2023

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čitulji, Mićunović je izrazio svoje odlučno opredeljenje da sledi Giškinu stazu i nastavi to činiti sve dok se ponovno ne sretnu i zagrle.

NA GODIŠNJICU SMRTI GIŠKE POZNATI CRNOGORSKI BIZNISMEN OBJAVIO ČITULJU: "Vreme ne leči, vreme svakim svojim danom rađa Tebe u meni"

Foto: facebook.com/printscreen

Đorđe Božović Giška

Kontroverzni biznismen iz Crne Gore, Brano Mićunović, objavio je čitulju povodom 32. godine od smrti Đorđa Božovića, poznatog kao Giška, koji je bio osnivač i komandant Srpske garde. U čitulji, Mićunović je izrazio svoje odlučno opredeljenje da sledi Giškinu stazu i nastavi to činiti sve dok se ponovno ne sretnu i zagrle.

- Vrijeme ne liječi, vrijeme svakim svojim danom ređa Tebe u meni - iznova. Svaki dan iznova. Ovozemaljskim putevima pratim i vjerno sledim Tvoje puteve, sve do dana kada ćemo se ponovo sresti i zagrliti kao najrođeniji - kao nekad - piše u čitulji koju je Mićunović objavio.

Republika

Foto: printscreen Novosti

 

Đorđe Božović Giška rođen je 1955. godine u Peći i sa porodicom je živeo u Inđiji sve do 1964. godine, kada se preselio sa majkom i sestrom u Beograd. Već u mladosti se suočavao s pravosudnim problemima i više puta je završavao u zatvoru. Tokom boravka u zatvoru, posvetio se čitanju knjiga i brzo je pročitao sve knjige dostupne u zatvorskoj biblioteci.

Kasnije je završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu i imao nameru da studira teologiju, ali nije dobio dozvolu da polaže ispite iz zatvora. Giška je bio vešt u poznavanju šest stranih jezika.

Nakon što se preselio na Voždovac, upoznao je Branislava Matića Belog, s kojim je postao blizak prijatelj. Postao je član bokserskog kluba Radnički, gde je jedini koji ga je pobedio u borbama bio Žorž Stanković. U jednom incidentu na ulici, Giška je bio nožem povređen, ali je preživeo zahvaljujući svojoj izuzetnoj fizičkoj izdržljivosti, što mu je donelo nadimak "Giška".

Kasnije se družio s Borisom Petkovim i Rankom Rubežićem, što ga je uvuklo u svet kriminala.

Đorđe Božović Giška 1991. godine osnovao je Srpsku gardu zajedno s Branislavom Matićem Belim. Ova formacija učestvovala je u borbama oko Gospića, a Giška je nastradao u nepoznatim okolnostima u blizini Gospića 15. septembra 1991. Branislav Matić Beli ubijen je mesec dana ranije u Beogradu u zasedi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading