DAN KADA JE OBEZGLAVLJEN "ŠKALJARSKI KLAN": Prošla je godina od brutalne likvidacije Jovice Vukotića - evo šta se dešavalo u krvavoj noći u Istanbulu!

Autor:

Hronika

07.09.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno lice u "kavačkom klanu", Radoje Živković Žuti, pratio je Jovana Vukotića nekoliko dana unazad putem svog mobilnog telefona dok je bio u Istanbulu, a onda...

DAN KADA JE OBEZGLAVLJEN "ŠKALJARSKI KLAN": Prošla je godina od brutalne likvidacije Jovice Vukotića - evo šta se dešavalo u krvavoj noći u Istanbulu!

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Jovica Vukotić, vođa "škaljarskog klana" ubijen je pre godinu dana, 8. septembra u popodnevnim satima u Turskoj. Septembar je bio koban mesec po ovog Kotoranina jer je u istom mesecu i uhapšen i ubijen, u razmaku od 4 godine.

Važno lice u "kavačkom klanu", Radoje Živković Žuti, pratio je Jovana Vukotića nekoliko dana unazad putem svog mobilnog telefona dok je bio u Istanbulu. To uključuje i 8. septembar prošle godine, samo nekoliko minuta pre nego što su, prema optužnici, dvojica članova turske kriminalne grupe ubila šefa "škaljaraca" dok je bio u svom automobilu sa vozačem, trudnom devojkom Mašom M. i malim detetom.

Za ubistvo Jovana Vukotića optuženo je 16 osoba, a optužnica obuhvata 91 stranicu, detaljno opisujući Vukotićevo praćenje četiri meseca pre ubistva.

Ubistvo se dogodilo tako što je motocikl sa dva napadača zaustavio beli "opel" u kojem se nalazio Vukotić, njegov vozač, trudna partnerka i dete. Napadač koji je nosio crnu kacigu i sedeo na suvozačevom mestu na motociklu pucao je u Vukotića, pri čemu je i vozač Emre K. bio povređen. Nakon pucnjave, motocikl je brzo pobegao, a napadači su nestali.

Takođe, vozač Emre uništio je svoja dva mobilna telefona, skinuo registarske tablice sa automobila i obrisao svu svoju komunikaciju putem aplikacija "Vacap" i "Signal".

Kao direktni izvršioci Vukotićevog ubistva identifikovani su Emircan S. i Jakup S. iz turske kriminalne grupe, pri čemu je Emircan uhapšen, a Jakupa se i dalje nalazi u bekstvu. Takođe, Bariš N., koji je tražen zbog više ubistava, a uhapšen je u Italiji.

Prema optužnici, kroz analizu sigurnosnih kamera, policija je otkrila da su Vukotića pratili Elanur T. i njen dečko Furkan J., članovi bande Binalija Čamgoza, koji je uhapšen nekoliko meseci ranije u Crnoj Gori. Ovaj par je Vukotića pratio od trenutka kada je napustio svoje naselje, održavajući udaljenost od samo jednog minuta.

Istražitelji su otkrili da je Vukotić bio pod pažljivim nadzorom četiri meseca. Takođe, ispod njegovog automobila pronađen je jedan GPS uređaj, a još dva nalazila su se u prtljažniku vozila.

Pregledom podataka iz mobilnih telefona, policija je otkrila da su se Elanur T. i vozač Emre K. sastali jednom, a njihovi telefoni su često bili povezani sa istom baznom stanicom. Ovo, zajedno sa sumnjivim ponašanjem Emrea nakon Vukotićevog ubistva, dodatno pojačava sumnju prema njemu.

Foto: Privatna arhiva

Jovica Vukotić

Žuti, Vujotić i Perunović su lišeni su slobode u jednom hotelu. Desetog dana istrage, primljena je e-pošta na adresu Odeljenja za organizovani kriminal turske policije koja je sadržala informacije da je kriminalna organizacija "kavač" izvršila ubistvo Jovana Vukotića. Prema e-pošti, Živković, koji se nalazio na crvenoj poternici, skrivao se u Istanbulu, a osobe koje su mu pomagale su bile Murat P., Ajše S. i Asije J. Ovi pomagači su pružili Živkoviću smeštaj, vozilo i telefonsku liniju i sarađivali s Binalijem Čamgozom i kriminalnom grupom u Izmiru.

Članovi "kavačkog klana" ostale su u Istanbulu nakon ubistva Vukotića i verovali su da neće biti uhvaćeni. Murat P., Ajše S. i Asije J. su uhapšeni istog dana kada su uhapšeni i Radoje Živković (poznat kao Žuti), njegov zamenik Milan Vujotić i njegov telohranitelj Zdravko Perunović (poznat kao Pitbul).

Žuti je bio druga osoba u "kavačkom klanu", a na njegovom zaplenjenom telefonu pronađeni su dokazi o ubistvu. Živković je 22. avgusta prošle godine napravio snimak ekrana internet stranica na kojima je kupio GPS uređaje za praćenje. Dan kasnije, Furkan J. i njegova devojka Elanur T. su te uređaje postavili su na Vukotićev automobil.

Žuti je tokom narednih dana snimao ekrane sa GPS uređaja kako bi pratio Vukotićev automobil, a samo nekoliko minuta pre ubistva, 8. septembra, pratio je kretanje vozila i znao je njegovu brzinu. Bio je veoma blizu mesta zločina kada je napravio poslednji snimak ekrana.

Foto: printscreen / sozcuwebtv

Radoje Živković Žuti

Policija je takođe otkrila da je nakon ubistva jedna osoba fotografisala ubijenog Vukotića i sumnja se da je te slike poslala njegovim ubicama, ali identitet te osobe nije mogao biti utvrđen.

Na telefonu Žutog pronađene su i slike mučenja i ubistava pripadnika "škaljarskog klana", kao i tragovi koji ukazuju na ubistvo Rista Mijanovića, Vukotićevog bliskog saradnika. Mijanović se vodi kao nestao od 2020. godine, a njegova slika iz pasoša pronađena je na Žutovom telefonu. Prema informacijama obaveštajnih službi Crne Gore, Mijanović je mučen do smrti 9. novembra 2020. godine u Istanbulu.

Zbog ovih novih dokaza, Glavno javno tužilaštvo u Istanbulu je pokrenulo novu istragu, a uhapšen je i Željko Bojanić, koji se smatra jednim od najvećih narko-bosova u Evropi, takođe po crvenoj poternici. Još uvek se istražuju detalji ovih slučajeva, ali se sumnja da su Živković i Vujotić organizovali ubistvo Rista Mijanovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading