HEROJSKI ČIN DOKTORA IZ JAGODINE POSTAO SINONIM ZA POŽRTVOVANOST! Čoveku pozlilo na putu za Grčku, ON odmah pritekao u pomoć!

Autor:

Vesti

15.09.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humani čin poznatog jagodinskog lekara dokaz je više da položena Hipokratova zakletva nisu samo prazne reči!

HEROJSKI ČIN DOKTORA IZ JAGODINE POSTAO SINONIM ZA POŽRTVOVANOST! Čoveku pozlilo na putu za Grčku, ON odmah pritekao u pomoć!

Foto: Shutterstock, Printscreen/www.youtube.com/palmaplusjagodina

Vladimir Nedeljković spasao čoveku život

Na putovanju u Grčku, na koje se uputila delegacija Srbije sa zdravstvenim radnicima, a u organizaciji Dragana Markovića Palme, jednom od putnika je pozlilo, a srećom, na licu mesta se našao Dr Vladimir Nedeljković i tom prilikom čoveku ukazao pomoć i spasao život.

Zamenik direktora za zdravstvena pitanja Opšte bolnice Jagodina, doktor Vladimir Nedeljković, predsednik Stručno strukovne organizacije sudija FSRIS, ukazao je svu potrebnu pomoć čoveku kojem je pozlilo, reanimirajući ga, ujedno mu time spasavši život.

Foto: Printscreen/www.youtube.com/palmaplusjagodina

Doktor Vladimir Nedeljković koji je čoveku spasao život

Doktor Nedeljković još jednom je pokazao svoju stručnost i time dokazao da položena Hipokratova zakletva nisu samo prazne reči.

Podsetimo, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, a o trošku donatora, već 17 godina  vode se građani Jagodine i iz drugih gradova Srbije u inostranstvo, od Francuske, Grčke, Austrije, Italije, Nemačke, Rusije, Turske do Egipta. Od 14. 09. do 19. 09. u grčkom gradu Hanioti boraviće 1180 ljudi iz cele Srbije, od kojih je najveći broj iz Jagodine.

U delegaciji su zdravstveni radnici iz 20 kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja iz Srbije, poljoprivrednici, privrednici, vaspitači iz Jagodine, članovi Udruženja pčelara iz Jagodine, volonteri Crvenog krsta, studenti, penzioneri, članovi gradskih i seoskih mesnih zajednica iz Jagodine, odbornici u Skupštini grada Jagodine i novinari.

- Ceo trošak za ovo putovanje snose donatori, a jedan od donatora je i Jedinstvena Srbija, koja će podmiriti troškove za nešto manje od četvrtine putnika. Jedinstvena Srbija će to platiti sa svog stranačkog računa od para koje dobija iz republičkog budžeta na osnovu 8 poslanika u Skupštini Srbije, jer je poznat naš moto od osnivanja stranke, a to je da budžet troše građani, a ne političari i na ovaj način pare vraćano onima koji pune budžet, a to su građani. Mi ovo radimo već 17 godina u kontinuitetu i to ne radimo zbog bilo kakve političke kampanje - rekao je Marković i dodao da od 10. oktobra počinje izgradnja dve fabrike stranih investitora u Jagodini od 60 000 kvadrata u kojima će biti zaposleno između 500 i 700 ljudi.   

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading