POGODILI SU ME U LEĐA, OSEĆAM TOPLI MLAZ KRVI: Ovo su poslednje reči GIŠKE-prijatelj otkrio detalje njegove LIKVIDACIJE!

Autor:

Hronika

04.09.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je i posle toliko godina ostala misterija, jeste na koji način je te 1991. godine ubijen Božović.

POGODILI SU ME U LEĐA, OSEĆAM TOPLI MLAZ KRVI: Ovo su poslednje reči GIŠKE-prijatelj otkrio detalje njegove LIKVIDACIJE!

Foto: facebook.com/printscreen

Đorđe Božović Giška

Đurađ Fibišan iz Novog Sada, bio je veliki prijatelj sa Đorđem Božovićem (35) poznatijim pod nadimkom Giška. 

Ono što je i posle toliko godina ostala misterija, jeste na koji način je te 1991. godine ubijen Božović.

Iako je prema navodima određenih ljudi, bilo reči da je komandant Srpske garde likvidiran s leđa jer je bio desna ruka Vuka Draškovića i smetnja režimu Slobodana Miloševića, te da su plaćene ubice poslate iz Beograda, kako je objasnio Đurađ u jednom intervjuu, istina je sasvim drugačija.

- Posle tri decenije odlučio sam da ispričam pravu istinu o pogibiji mog komandanta Đorđa Božovića Giške na ratištu u Hrvatskoj. Ćutao sam dosad, ali mislim da je konačno došlo vreme da se kaže kako je stradao. A prava istina je da su ga usred žestoke borbe, na ulazu u Gospić, ubili Hrvati razarajućim dumdum metkom i da mi je umro na rukama. Priče da su ga likvidirali Srbi nemaju veze s istinom.

On je istakao da su Božovića ubili Hrvati, objašnjavajući njihov položaj, kao i ulaznu i izlaznu ranu na Giškinom telu.

- Pogođen je dumdum metkom. Metak mu je prošao kroz rebra s leve strane i izašao kroz leđa. Imao je ogromnu rupu. Nisu ga ubili Srbi, još jednom tvrdim. On jeste imao ranu na leđima, ali sam objasnio kako, nisu pucali naši sigurno. Teško mi padaju takve izmišljotine i zato sam i odlučio da kažem istinu. Naši pokojni prijatelji Nikola Kavaja i Boško Radonjić bili su protiv toga, a Brano Mićunović mi je dao blagoslov. Giška je imao mnogo energije. Takav je bio ceo život, hrabar i neustrašiv. Čast mi je što sam ga upoznao. Nastaviću svoj život na Svetoj gori, uskoro ću se zamonašiti - rekao je sagovornik.

Inače, njih dvojica upoznali su se 1991. u Borovom Selu i od tada su postali saborci.

- Đorđe je odjednom poklekao. Pao mi je na ruke, ispao mu je pištolj. Poslednje što je rekao bilo je: "Pogodiše me u leđa, osećam topli mlaz krvi." Ubrzo su došli saborci. Odneli smo ga u šator, gde nam je doktor saopoštio da je Giška mrtav - rekao je tada kroz suze Đurađ.

Nije dobro video noću

Đurađ otkriva da je Giška noću imao problema s vidom.

- Đorđe je tražio, kada padne mrak, da ga vodim. Držao sam ga za ruku jer je tada slabije video. Govorio mi je: "Mi Božovići generacijski imamo problem s noćnim vidom". I pored toga on se borio i noću.

Fibišan je ispričao i anegdotu o pokojnom novosadskom biznismenu Branislavu Lainoviću Dugom.

- Dugi je držao diskoteku "Paradizo" u Novom Sadu. Mnogo nam je pomagao, a krenuo je s nama u Gospić s puno entuzijazma. Međutim, već prvog dana dobio je proliv i žuljeve. Kukao je: "Koji sam đavo došao ovde!" Giška mu je rekao: "Brate, nije ovo za tebe, vrati se u Novi Sad, pravi pare" - pričao je Đurađ.

Foto: Igor Jovanov

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.kurir.rs/crna-hronika/4234854/za-manje-od-24-sedam-poginulih

Komentari (0)

Loading