OSUMNJIČEN DA JE PRETUKAO I UDAVIO BRATA, ON TVRDI DA JE UMRO PRIRODNOM SMRĆU! Pivodi se kraju suđenje za težak zločin u Nišu!

Autor:

Hronika

12.09.2023

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Suđenje Milanu Grujiću (45) iz Niša, optuženom da je 6. maja prošle godine pretukao pa udavio svog brata Sašu Grujića (52), ulazi u završnu fazu ali je današnje ročište odloženo je da bi odbrana dostavila primedbe na nalaz veštaka neuropsihijatra u pisanom obliku.

OSUMNJIČEN DA JE PRETUKAO I UDAVIO BRATA, ON TVRDI DA JE UMRO PRIRODNOM SMRĆU! Pivodi se kraju suđenje za težak zločin u Nišu!

Foto: pixabay.com

Advokatica Ana Ljubenović Stojičev, koja po punomoćju menja branioca Grujića po službenoj dužnosti advokaticu Ljiljanu Jocović, kazala je da je i jedna od primedbi to što veštak sudske medicine nije dostavio odgovore na sva pitanja odbrane, pa je sudu ostavljeno da odluči i o tome.

Na sledećem ročištu optuženom za ubistvo brata koje je zakazano za 21.septembar biće razmotrene primedbe odbrane, iza čega se mogu očekivati završne reči.

- Kako je moj brat povraćao te noći, ako sam ja uradio to što kažete, kako je moguće – pokušao je juče i sam da da doprinos osporavanju nalaza veštaka Milan Grujić.

Ubistvo Saše Grujića, koje se desilo na Đurđevdan, 6.maja, prošle godine, šokiralo je ne samo i Niš već i celu Srbiju jer je za zločin optužen njegov rođeni brat Milan Grujić. On je optužen da je brata prvo udario pesnicom u glavu, da ga je onda šutirao nogom kada je pao a potom udavio šakama. Milan je optužen da je presvukao brata i obukao mu odeću za sahranu a posle toga pozvao Hitnu pomoć i prijavio prirodnu smrt. Mrtvozornik je videvši modricu ispod oka obavestio policiju, pa je po nalogu tužilaštva urađena obdukcija koja je pokazala da je smrt nasilna i da je Saša je zadavljen stezanjem vrata, pa je Milan uhapšen posle zločina i zadržan u policiji.

Iako se u toku istrage branio ćutanjem, Milan je na suđenju ipak progovorio – rekao je da nije kriv za krivično delo koje mu se stavlja na teret istakavši da brata nije ubio već da je on te noći navodno pao u hodniku a potom umro prirodnom smrću. Fatalne povrede koje je zadobio njegov brat Saša on je pokušao je da opravda time što mu je kritičnom prilikom pružao prvu pomoć davanjem veštačkog disanja i masažom srca, pokušavajući da ga osvesti.

- Legao sam da spavam, posle 20 minuta, čuo sam u hodniku da je nešto palo. Ustao sam i video ga ispred vrata boravka na pločicama kako leži. Podigao sam ga i vratio u krevet. Ne sećam se da li je bio svestan. Pozvao sam Hitnu pomoć oko 21.30h, možda sam bio drzak prema njemu, ali on je celog dana pio samo “bensedine”. Prijavio sam da mu nije dobro, Hitna je pitala da li su mu otvorene oči, rekao da jesu. Oni mi ništa nisu rekli, nisu me ni pitali za adresu. Vratio sam se u sobu, misleći da će mu biti bolje. Oko 3.30h sam se probudio i otišao da vidim da li mu je bolje. Video sam da kako sam ga ostavio tako sam ga zatekao. Pozvao sam prvog komšiju da mi se nađe jer sam se našao u beznađu. U međuvremenu sam pokušao da mu pomognem, drmao za ramena i vrat, udarao šamare, veštačko disanje i masažu srca - ispričao je Milan na sudu.

"Smrt izazvalo stezanje vrata šakama"

Veštak Zavoda za sudsku medicinu dr Aleksandra Antović izjavila je na jednom od prethodnih ročišta da smrt nije nastupila usled trovanja lekovima koji su pronađeni krvi Saše Grujića već usled “stezanja vrata šakama”. Ona je dodala da su u krvi i urinu nađeni tragovi “dijazepama” i njegovog metabolita kao i antipsihotika “olanzapina” u terapijskim dozama koje predstavljaju koncentraciju lekova u željenoj dozi ordiniranoj od strane nadležnog lekara.

- Takve doze ne mogu da dovedu do smrtnog ishoda. Konkretno, ovde se ne radi o smrti nasilnog porekla uzrokovanoj lekovima već ugušenjem kao posledica stezanja vrata šakom ili šakama - kategorična je bila dr Antović.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading