SAZNAJEMO: Zlikovci sa Partizanove tribine UBILI JOŠ PETORICU - zakopali iskasapljene žrtve da se nikad ne nađu

Autor:

Hronika

05.09.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga se vodi povodom pet nestalih muškaraca za koje se sumnja da su ubijeni zverski i zakopani na placevima koje je klan kupovao namenski za izvršenje i prikrivanje zločina.

SAZNAJEMO: Zlikovci sa Partizanove tribine UBILI JOŠ PETORICU - zakopali iskasapljene žrtve da se nikad ne nađu

Foto: Tanjug/E-stock/Društvene mreže/MUP

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mesara se osnovano sumnjiči za nestanak i ubistvo još pet muškaraca, saznaje Republika.

Uz Zorana Miljkovića (42), investitora i vlasnika firme "Danzo" kojem se pre 12 godina u Beogradu izgubio svaki trag, veruje se da su još najmanje četiri osobe ubijene zverski i zakopane na placevima koje je klan kupovao namenski za izvršenje i prikrivanje zločina.

Opsežnom istragom koja je intezivirana kad je Milorad Vukićević otac monstruozno ubijenog Lazara Vukićevića, na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prošle nedelje, nedvosmisleno optužio Mesara za ubistvo rođaka.

Foto: Društvene mreže/printscreen

Lazar Vukićević ubijen je 14. oktobra pre dve godine

Osim Miljkovića je obuhvaćeno i više članova surovog klana, već zvanično optuženih za sedam monstruoznih likvidacija i druga teška krivična dela. Klan se sumnjiči i da je zakopao jednog od vlasnika "Pink taksija" Miroslava Rankovića. Njima se pripisuje i ubistvo fitnes-instruktora Jove Kecmana (51), koji je nestao 24. septembra 2020, nakon što je bez mobilnog telefona, kao i gotovo sve njihove žrtve, otišao od kuće sa 16.000 evra.

- Miljkoviću, ti si sa kumom Mirko Kojićem Kojom ubio svog rođaka Zorana Miljkovića i uzeo mu firmu, automobile...To mi je lično Koja pričao - rekao je Vukićević, dodavši da je Miljković posle ubio i Kojića da ne bi progovorio o njegovim zlodelima jer se već bilo pročulo da ne drži jezik za zubima.

 

Republika

Foto: Privatna arhiva

Adis Spahić škaljarac ubijen je sa šurakom Damirom Hadžićem kod Spuža

- Pošto si ubio Koju vozio si njegovog "bentlija"- istakao je otac Lazara Vukićevića, kojeg je Belivukova grupa, prema optužbi tužilaštva usmrtila 14. oktobra 2021. godine na isti dan kada su njihovi saradnici likvidirali u Crnoj Gori škaljarce Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića, i oteli Mileta Radulovića Kapetana.

Klan se sumnjiči i da je jednog vlasnika "Pink taksija" Teodora Gaćešu ubio i drugog Miroslava Rankovića volšebno oteo, likvidirao i zakopao, da bi njihove vođe preuzeli taksi udruženje i preko njega prali novac od droge.

- Marko Miljković mi je ispričao da je ašovom udarao Rankovića u vrat, a onda ga nožem, koji je zvao lovački nož, ubo nekoliko puta u stomak. Njegovo telo su bacili u rupu, a ubistvo Gaćeše je jedno od prvih egzekucija ovog kriminalnog klana koje se dogodilo 22. maja 2015. godine - ispričao je Srđan Lalić, Veljin nasmejani koljač, svedok okrivljeni na suđenju klanu pred Specijalnim sudom.

Foto: Printscreen

Srđan Lalić svedoči protiv klana o zločinima koje je činio sa njima

Tada je Lalić govorio najmanje 20 likvidacija koje nisu predmet optužbe.
Rankovićevo telo navodno je spaljeno i zakopano na placu koji je u vlasništvu pripadnika klana. Veruje se da je po receptu koji je klan sa Partizanove tribine primenjivao u ubistvima, i Zorana Miljkovića ruka smrti stigla nakon mučnog perioda sa kumom, kada je mesecima reketiran, progonjen i na kraju namamljen pa ubijen.

- Nije isključeno da je ubijeni Miljković zakopan uz još četiri ili pet žrtava, te se do danas vodi kao nestao - otkrio je za Republiku izvor blizak istrazi.

Inače, Zoran Miljković koji se bavi izgradnjom stambenih zgrada po užem centru Beograda, nestao je u martu 2011. godine pod misterioznim okolnostima.

Prema prijavi porodice, Miljković je tog dana otišao sa dokumentima i mobilnim telefonom na poslovni sastanak i više se nije vratio, baš kao i sve žrtve Belivukovog i Miljkovićevog klana. Njegov automobil „mazda", nađen je tek posle nekoliko nedjelja kod autobuske stanice „Lasta" u Beogradu. A i to liči na otmice klana, koji se kako je Tužilaštvo za organizovani kriminal dokazalo kretalo tom trasom i preko tog dela grada su žrtve odvođene u Ritopek na put bez povratka.

Foto: Republika.rs, Tanjug

Darko Šarić uhapšen sa drugom grupom, povezuje se i sa ovim klanom, zvanično i preko optuženog advokata Dejana Lazarevića

Nestali prao Šarićeve prljave milione

Sa nestankom biznismena Zorana Miljkovića kriminalni krugovi dovodili su u vezu crnogorskog narko bosa Darka Šarića jer se građevinski investitor navodio kao Šarićev saradnik u pranju dva milona evra zarađenih od međunarodne trgovine kokaina.

- Dva miliona evra iz Amerike, preciznije iz of-šor države Delaver preko nemačke banke je prebačeno na račun u Bijeljini, a odatle na račun Miljkovićeve kompanije "Danzo" - navodi izvor Republike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading