CRNOGORAC UHAPŠEN U KOVINU POVEZAN SA ATENTATORIMA NA ZVICERA: Planirao ubistvo vođe "kavčana", pa uhapšen sa 20 kila marihuane

Autor: Republika

Hronika

03.09.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podgoričanin je dovođen u vezu sa Zvicerovim atentatorima

CRNOGORAC UHAPŠEN U KOVINU POVEZAN SA ATENTATORIMA NA ZVICERA: Planirao ubistvo vođe "kavčana", pa uhapšen sa 20 kila marihuane

Foto: e-stock

Državljanin Crne Gore koji je uhapšen u Kovinu, nakon što je policija u objektima koje je koristio u tom gradu, pronašla 20 kilograma marihuane, zapravo je Podgoričanin Branko P. (37), koji se dovodi u vezu sa atentatorima na Radoja Zvicera, vođu kavačkog klana.

Prema nezvaničnim informacijama, Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore tereti Branka P. da je deo kriminalne grupe koju su organizovali Emil Tuzović i Stefan Đukić, koji se trenutno nalaze u pritvoru u Ukrajini nakon što su uhapšeni u maju 2020. godine zbog sumnje da su u Kijevu pokušali da ubiju Zvicera.

- Crnogorsko tužilaštvo smatra da su Tuzović i Đukić organizovali kriminalnu grupu, čiji je član postao i Branko P., kako bi navodno izvršili likvidacije tamošnjih visokih policijskih službenika, tužioca i sudija - podseća izvor.

Kako su iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva ranije saopštili, glavne mete ove kriminalne grupe bili su Milivoje Katnić, u to vreme glavni specijalni državni tužilac, i tužilac Saša Čađenović.

- Postupajući po nalozima organizatora kriminalne organizacije Branko P. je nabavljao i predavao drugim članovima tog klana oružje, pronalazio stanove u kojima su oružje čuvali. Jedan deo okrivljenih koji su obuhvaćeni ovim postupkom su u bekstvu, preduzimaju se radnje na njihovom lociranju - rečeno je ranije iz crnogorskog SDT.

Republika

Foto: Libertas/Printscreen

Radoje Zvicer

Viši sud u Podgorici je u aprilu prošle godine potvrdio optužnicu protiv Emila Tuzovića, Stefana Đukića, Branka P. i drugih pripadnika klana.

Prema rečima našeg izvora, Branko P. se nalazio u bekstvu i koristio je lažna dokumenta za skrivanje.

- Kod njega je prilikom hapšenja u Kovinu pronađena falsifikovana lična karta druge države zbog čega će protiv njega biti podneta i krivična prijava za krivično delo falisfikovanje - kaže izvor.

Podsetimo, u zajedničkoj akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u Kovinu su uhapšeni crnogorski državljani B. P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Osumnjičeni B. P., za kojim je raspisana međunarodna poternica Interpola zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična dela, tereti se i za falsifikovanje isprave s obzirom da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države - navodi se u saopštenju MUP u kom se dodaje:

- Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima B. P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading