MLADIĆ (20) IZA REŠETAKA: Određeno mu zadržavanje zbog teške krađe na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

30.08.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić će biti saslušan sutra u prostorijama tužilaštva.

MLADIĆ (20) IZA REŠETAKA: Određeno mu zadržavanje zbog teške krađe na Novom Beogradu!

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u saradnji sa PS Novi Beograd odredilo je zadržavanje osumnjičenom R.A. (20) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo Teška krađa.

Zadržavanje R.A. je odrđeno 29.avgusta 2023. godine, a sprovođenje osumnjičenog u prostorije tužilaštva radi saslušanja određeno je za dan 31.08.2023.godine.

Teška krađa je propisana je u članu 204. Krivičnog Zakonika i ona kaže: da će se učinilac dela kazniti zatvorom od jedne do osam godina, ako je krađa izvršena:

- Obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormana ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka;

- Od strane grupe lica;

- Na naročito opasan ili naročito drzak način;

- Od strane lica koje je pri sebi imalo kakvo oružje ili opasno oruđe radi napada ili odbrane;

- Za vreme požara, poplave, zemljotresa ili drugog udesa;

- Iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i učinilac dela krađe ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i učinilac dela krađe, bez obzira na vrednost ukradene stvari, ako ukradena stvar predstavlja kulturno dobro, odnosno dobro koje uživa prethodnu zaštitu ili prirodno dobro ili ukradena stvar predstavlja javni uređaj za vodu, kanalizaciju, toplotu, gas, električnu ili drugu energiju ili uređaje sistema javnog saobraćaja i veza, odnosno delove tih uređaja.

Ako je delo iz stava 1. ovog člana izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe ili ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading