REKORDNA ZAPLENA UPRAVE CARINA! Oduzeto 111 miliona cigareta vrednih 15.5 miliona evra! (FOTO)

Autor:

Hronika

29.08.2023

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Republike Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicma u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća.

REKORDNA ZAPLENA UPRAVE CARINA! Oduzeto 111 miliona cigareta vrednih 15.5 miliona evra! (FOTO)

Foto: Tanjug/Uprava carina

Uprava carina Republike Srbije oduzela je preko 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta vrednih preko 15,5 miliona evra iz jednog carinskog skladišta u Beogradu.

Time je dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda nadmašena dvostruko većom količinom.

Republika

Foto: Tanjug/Uprava carina

Zaplenjene cigarete, Ilustracija

 

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Republike Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicma u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća.

Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe.

Oduzeta roba biće uništena u zakonom propisanom postupku.

- Uprava carina u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime štitimo državni budžet i finansijski i ekonomski interes Republike Srbije i svih njenih građana - saopšteno je iz ove institucije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading