FLEKICA MALTRETIRAO I MUČIO CIMERA U ZATVORU: Odloženo suđenje za ubistvo radnice na benzinskoj pumpi

Autor:

Hronika

29.08.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protiv Miloša Srebrića, koji je optužen da je 25. maja 2017. godine prilikom pljačke ubio radnicu benzinske pumpe Kristinu Kaplanović, pokrenut je disciplinski postupak u zatvoru i on je izdvojen od ostalih pritvorenika.

FLEKICA MALTRETIRAO I MUČIO CIMERA U ZATVORU: Odloženo suđenje za ubistvo radnice na benzinskoj pumpi

Foto: Blic, Facebook/Printscreen

Ubistvo Kristine Kaplanović, Miloš Srebrić Flekica

Sudija je kao obrazloženje zbog čega odbija predlog Srebrićevih advokata da mu ukine pritvor, navela da je upravnik zatvora obavestio sud da je jedan mladić iz ćelije u kojoj je boravio Srebrić mučen i maltretiran i da je završio na VMA.

Mladić je, kako je navela sudija, ispričao kako i ko ga je maltretirao i ko je bio vođa u ćeliji, zbog čega je Miloš Srebrić izdvojen iz te ćelije.

Današnje suđenje je inače odloženo zbog izostanka svedoka Aleksandra Taša , čije ispitivanje je bilo predviđeno za danas.

Srebrićev branilac Jugoslav Tintor tražio je od suda da izuzme iz spisa predmeta saslušanje svedoka Taša, tvrdeći da je on ispitivan kao veštak a ne svedok.

Tintor je sudu predložio i da traži od policije da dostavi ceo snimak nadzornih kamera sa pumpe na kojoj se desilo ubistvo, jer sud i odbrana imaju snimak sa kamera u delovima.

Drugi branilac Aleksandar Jevtić je predložio sudu da ukine Srebriću pritvor u kojem je , kako je istakao branilac više od šest godina.
Srebrić je zatim za govornicom rekao da je otac malog deteta koje raste bez njega i da bi mu mnogo značilo da ga puste iz pritvor kako bi mogao da provodi više vremena sa detetom.

Sudija je odbila predloge odbrane i zakazala sledeće suđenje za 4. oktobar. 

Republika

Foto: ST/A. POPOVIĆ

 

 

Advokati su na jednom od prethodnih suđenja istakli da sumnjaju da je snimak sa nadzornih kamera skraćen, kao i da najbitniji delovi nedostaju jer ih je neko namerno isekao.

Odbrana takođe tvrdi da se na snimcima vidi da izvršilac ima belu majicu, dok svedoci i Stefan Rokvić tvrde da je imao crnu majicu.

Srebrić je iznoseći svoju odbranu tvrdio da on nije počinio ovo krivično delo već Rokvić. 
Rokvić je ranije pravosnažno osuđen na godinu dana kućnog zatvora jer nije prijavio ovo krivično delo.

Prvom prvostepenompresudom Srebrić je bio osuđen na kaznu zatvora od 30 godina, ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i naložio Višem sudu u Beogradu da ponovi suđenje.

Istom odlukom Apelacioni sud je potvrdio deo prvostepene presude kojom je Rokvić osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana uz elektronski nadzor zbog izvršenja krivičnog dela neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca.

U odbrazloženju odluke kojom je usvojena žalba Srebrićevog branioca, Apelacioni sud navodi da je bitno utvrditi kako je Srebrić bio obučen te večeri radi provere odbrane okrivljenog, kao i iskaza oštećenog D.S, koji je tom prilikom ranjen, a na kojim dokazima je u najvećem delu zasnovana prvostepena presuda.

Takođe, drugostepeni sud je ocenio da je nepotpuno utvrđeno kako je oštećeni D.S. zadobio povrede, kao i video snimci koji nije veštačen od strane veštaka odgovarajuće struke, kako bi se svaka sumnja u pogledu takvih činjenica bila otklonjena.

Apelacioni sud je u obrazloženju naveo da je neophodna i rekonstrukcija događaja, odnosno da se stvore uslovi kao u vreme izvršenja ovog krivičnog dela, da bi se na nesumnjiv način utvrdile pozicije svih lica koja su bila prisutna kritičnom prilikom.

Takođe je naložio da se sudski veštak izjasni o zadobijenim povredama oštećenog D.S, te da se odredi sudsko veštačenje snimaka video kamere iz spisa.

Srebrić je, kako se sumnja, 25.maja 2017.godine prilikom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu Kaplanović, kada je ranjen i D.S. 

Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom teška telesna povreda i krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading