SUDIJA MARIJANU KAZNIO BORAVKOM U RASKOŠNOJ VILI: Tužilaštvo moralo da reaguje - TRAZE PRITVOR I ZA ŽENU, muž već iza rešetaka zbog PRANJA 350 MILIONA!

Autor:

Hronika

29.08.2023

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa mužem i ekipom ojadila državni budžet za 35O miliona dinara, a sud joj odredo meru da ne napušta kuću koja je kako se sumnja kupljena od tog novca i predmet je zaplene.

SUDIJA MARIJANU KAZNIO BORAVKOM U RASKOŠNOJ VILI: Tužilaštvo moralo da reaguje - TRAZE PRITVOR I ZA ŽENU, muž već iza rešetaka zbog PRANJA 350 MILIONA!

Foto: MUP Srbije

Kriminalna Grupa, 350 miliona dinara Hapšenje

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je žalbu na rešenje Višeg suda u Beogradu po kojem je Marijani O.(42) koja se sumnjiči da je sa još šest lica ojadila državni budžet za 350 miliona dinara, određena mera zabrane napuštanja vile koja je kako se sumnja kupljena od tog novca i predmet je zaplene. 

 Vrlo diskutabilno rešenje, Republika saznaje, doneo je Miloš Labudović sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, jer je na taj način pogodovao Marijani O. dozvolivši joj da se uprkos ozbiljnom terećenju baškari u luksuzu, u moderno opremljenoj kući sa bazenom. Njoj je ostavljena mogućnost da uz dozvolu suda može i da napusti kuću, te je moguće i da pobegne. 

Samo dvojici od sedmoro osumnjičenih u opsežnoj akciji Poreske uprave i policije nazvanoj "Mašina", sudija je odredio pritvor jer ih je označio kao vođe ove kriminalne grupe. Svi zajedno se sumnjiče da su kroz neosnovan povrat PDV-a pribavili ukupan iznos od 350.980.814 dinara za tri godine, preciznije od početka 2020., do početka ove godine. Oni su nelegalno zarađeni novac pretočili u lagalne tokove kroz pokretne i nepokretne stvari koje su od njega kupovali.

- Marijana je supruga Aleksandra O. (44)  i istraga je pokazala da su oboje učestvovali u pljački državne kase. Aleksandar je bio glavni nalogodavac koji je Miloja T.(36) nagovorio da osnuje knjigovodstvenu agenciju sa planom za proneveru. Agenciju su registrovali kao privredno društvo "AM Lodžistik 2209" i sačinjavajući lažne račune novac su stavljali u svoj džep. Pare su   prali kupujući kuće, stanove i automobile. Pravili su lažne kalkulacije i vodili knjige sa prikrivanjem stvarnog stanja. Napravili su da se slažu ulazni i izlazni računu uprkos ozbiljnom neslaganju. Kupili su strašno luksuzne nekretnine, a Marijani je dozvoljeno da uživa u svim sadržajima i šta je briga što ima elektronski nadzor - ispričao je za Republiku izvor blizak istrazi.

Iz Višeg tužilaštva potvrdili su za naš portal da su uložili žalbu kojom traže strožu meru za Marijanu O.

- Žalbu smo podneli 25. avgusta krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda i tražili smo preinačenje rešenja sudije za prethodni postupak i određivanje pritvora M. O. ili ukidanje rešenje i vraćenje sudiji na ponovno odlučivanje - rekli su iz VJT za Republiku. 

Prema još dvoje okrivljenih Jovani B. (40) i Draženku N. (37) izrečena je ista mera kao za Marijanu O, s tim da Marijana, Jovana B., Jasmina S.(60) i Aleksandar R.(44) koji je pušten iz pritvora, ne smeju da se sastajaju ili komuniciraju sa određenim licima zbog uticaja na svedoke. 

Podeljene uloge u krimi lancu

Marijanin suprug Aleksandar je, kako se sumnja, donosio odluke u vezi sa sačinjavanjem i podnošenjem poreskih prijava za nezakonit povraćaj PDV-a, kao i u vezi sa simulovanjem prometa robe preko privrednih društava.

Miloje T. i Aleksandar R. su u više navrata podizali novac koji su integrisali u legalne tokove ponovnim uplatama u vidu pozajmica.

Drugi deo novca su, kako se sumnja, predavali Aleksandru O., koji je on dalje ulagao u kupovinu nekretnina i vozila. Takođe se sumnja da su Aleksandar O, Miloje T. i Jovana B. sa poslovnih računa privrednih društava, nakon primljenih uplata po osnovu nezakonitog povrata PDV-a novac prebacivali po osnovu fiktivnih poslovnih odnosa na inostrana privredna društva u Kini.

Aleksandar O. i Marijana O. se sumnjiče i da su naručivali i plaćali građevinski i elektromaterijal u iznosi većem od tri miliona dinara radi renoviranja kuća u njenom vlasništvu.

Kineze koristili kao paravan

Aleksandar O. je uspostavio faktičku kontrolu nad upravljanjem i rukovođenjem nad ovim privrednim društvima čiji su formalni vlasnici i zakonski zastupnici kineski državljani, koji su nedostupni proverama državnih organa, a koja su osnovana kako bi se preko istih tražio neosnovani povraćaj PDV.

Podneli 48 lažnih prijava poreskoj upravi

Prema naredbi o sprovođenju istrage, sumnja se su od 1. januara 2020. do 15. januara ove godine osumnjičeni u nameri da u prethodnih 12 meseci ostvare pravo na neosnovani povraćaj PDV-a podneli 48 mesečnih poreskih prijava neistinitog sadržaja za privredna društva „Goonies styled“ doo, „Mandalorian“ doo, „Annihilus“ doo, „Flasher Fashion“ doo, „Change Me 2019″ doo, „Congwang 888″ doo, „East hua sheng“ doo, „Weifang 888″ doo, „Fashion style 2018″doo, „Chunlan 2020″ doo, „Ema group 2021″ doo, „Hua Bang 888″ doo, „Fornax group“ doo, „Centella“ doo i „Speed Treks“ doo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading