JOŠ UVEK NISMO IMALI KONTAKT SA KOSTOM: Direktor škole otkrio kako će se ponašati prema dečaku-ubici!

Autor:

Hronika

25.08.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rad u bolničkim uslovima zahteva stalno prilagođavanje u čemu imaju puno iskustva.

JOŠ UVEK NISMO IMALI KONTAKT SA KOSTOM: Direktor škole otkrio kako će se ponašati prema dečaku-ubici!

Foto: promo/printscreen/facebook

Zoran Aleksić, direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", koja se bavi edukacijom dece koja su na dužem ili kraćem bolničkom lečenju, izjavio je danas da njegova ustanova nije imala nikakav kontakt sa maloletnim K. K., koji je ubio 10 osoba u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Kako je istakao, u toku je još uvek administrativna procedura za prelazak K. K. u tu ustanovu, te da oni do sada nisu imali nikakav kontakt sa njim, niti su ga videli,  iako u bolnici u kojoj je smešten imaju dva odeljenja starijih razreda i jedno mlađih. 

- Čekamo mišljenje lekara koji rade sa njim i da se završi administrativni proces da vidimo kakve je ocene imao u matičnoj školi. Kako će biti, stvarno ne mogu da kažem. Bez obzira na sve emocije koje imamo i šta osećamo, a o tome sam razgovarao i sa nastavnicima, mi moramo da budemo profesionalci - rekao je Aleksić i dodao da će se, u saradnji sa lekarima, odlučiti koja će se vrsta nastave primenjivati.

- Postoji nekoliko modela nastave koje koristimo u našoj praksi sa učenicima koji se nalaze na dužem bolničkom i kućnom lečenju. Mišljenje lekara biće za nas smernica, kako ćemo postupati i u kom obimu ćemo raditi. Moguće je da će se iz svega toga izroditi neki drugi model koji će biti adekvatan za taj slučaj - rekao je Aleksić.

Istakao je da nikada nisu imali slučaj kao što je K.K., ali da rad u bolničkim uslovima zahteva stalno prilagođavanje u čemu imaju puno iskustva.

- Bolnice su sistemi gde je lečenje na prvom mestu, a obrazovanje dođe kao nadogradnja. Od toga zavisi naš rad - poručio je Aleksić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (5)

Loading
Dosta

25.08.2023 20:27

Molim vas da ne pisete vise da ce se monstrum skolovati jer tako uznemiravate vec uznemirenu javnost. Neka institucije urade ono sto po zakonu moraju na najjednostavniji nacin

Babre

25.08.2023 22:19

Sta ovaj lupeta, pa i ne treba niko da vidi tog monstruma osim lekara koji ga proucavaju. Monstrum ne treba da ima kontakt ni sa kim iz spoljasnjeg sveta.

Ha

25.08.2023 23:48

Postoji li priziv savjesti kod nastavnika?

Savest

28.08.2023 23:13

@Ha - Oni rade svoj posao obrazuju decu pa I teske prestupnike ko sto je Kosta. A Vi radiate li Vi nesto ili samo dolivate ulje na vatru