RANIJE BIO SVEŠTENIK NA HILANDARU! Ovo je monah koji je SEKSUALNO UZNEMIRAVAO devojčicu - oglasila se Eparhija kojoj je pripadao (FOTO)

Autor:

Hronika

24.08.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni Ilija je u službi Eparhije Mileševske koja je saopštila da su iz medija saznali da je uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju.

RANIJE BIO SVEŠTENIK NA HILANDARU! Ovo je monah koji je SEKSUALNO UZNEMIRAVAO devojčicu - oglasila se Eparhija kojoj je pripadao (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Ilija J. (62), paroh manastira Davidovica, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo - polno uznemiravanje na štetu deteta (13), a prema saznanjima "Blica", krivično delo je izvršeno u selu u okolini Čačka.

Uhapšeni Ilija je u službi Eparhije Mileševske koja je za portal Nova saopštila da su iz medija saznali da je uhapšen monah iz manastira u prijepoljskom kraju.

- Na osnovu detaljne provere utvrdili smo da je u pitanju klirik Eparhije mileševske koji je više od 15 godina u Eparhiji i do sada nije imao takvih sklonosti koje mu se stavljaju na teret. Izražavamo svoje duboko žaljenje nad tim potencijalnim deliktom i obaveštavamo javnost da će Eparhija mileševska sačekati izveštaj tužioca i, ukoliko se utvrdi odgovornost osumnjičenog, sa svoje strane preduzeti sve neophodne mere i najstrože kazniti počinioca - navode iz Eparhije Mileševske.

Prema saznanjima, Ilija ranije bio sveštenik i na Hilandaru.

Republika

Foto: Društvene mreže

Ilija J.

Uhapšen na imanju lokalne travarke

Ilija J. iz Bileća uhapšen je sinoć zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devojčicu. Kako su preneli mediji, privođenje se dogodilo na imanju lokalne travarke koja na svom posedu već godinama "pomaže nevoljnicima".

Kako su potvrdili u čačanskom tužilaštvu, slučaj je prijavljen dežurnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva i kvalifikovan je kao krivično delo polno uznemiravanje.

- Prilikom hapšenja na imanju smo zatekli na desetine ikona i kandila koji su bili na svakom koraku, imali smo utisak da smo u crkvi. Osumnjičeni bi trebalo da bude saslušan u toku dana, a od izjašnjenja tužioca ćemo znati u kom pravcu će ići istraga - kaže izvor iz policije.

Oglasila se i baka devojčice

Devojčicina baka, Emilija još uvek ne može da se oporavi od šoka koji je zadesio njihovu porodicu.

- Mi imamo kuću blizu magistrale, a ovde smo leti zbog ovaca, a unuka je mahom sa mnom. Poslala sam je dole do kuće i do prodavnice, a ja sam otišla u komšiluk. Javila mi se da je sve završila i da dolazi. Ja sam krenula kući i kada sam ušla u dvorište ona je izletala uplakana, jecala je, nije mogla da uzme vazduha - kaže baka Emilija za RINU.

Potresni detalji napada

Kada je devojčica malo došla sebi uspela je sa kaže baki šta se desilo.

- Izustila je - baba hteo je da me siluje onaj čovek što dolazi u onu kuću blizu nas. Zvala sam komšinicu i ona mi je rekla da je tu jedan monah koji je svaki dan dolazio da baca smeće blizu naše kuće, pa smo pomislili da je dete već ranije pratio - dodaje Emilija.

Dalje dodaje da je odmah pozvala svog zeta koji je bio u blizini, on je došao sa dvojicom muškaraca i otišli da potraže monaha koji se sumnjiči za bludne radne. Potom su pozvali policiju i zajedno sa devojčicom otišli su i stanicu.

Pričao joj grozote

- Tamo sam saznala kakve grozote joj je pričao. To je užas. Kako devojčice svašta rade već u petom razredu, kako to ništa ne boli. Ma, ne mogu da vam pričam dalje. Mnogo sam potresena i uznemirena. Meni su deca velika, živim za tu moju unuku. Ako bih ga ponovo videla ne znam šta bih mogla da uradim - kaže baka Emilija i dodaje da je u policiji saznala da ovaj monah ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći, dodaje Emilija, u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading