MONAH IZ PRIJEPOLJA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU? Policija ga privela na imanju lokalne travarke

Autor:

Hronika

23.08.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj je prijavljen dežurnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva.

MONAH IZ PRIJEPOLJA SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO DEVOJČICU? Policija ga privela na imanju lokalne travarke

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shuttestock

Muškarac iz Prijepolja (62) uhapšen je sinoć zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devojčicu (13). Kako se nezvanično saznaje, reč je o monahu iz manastira u prijepoljskom kraju.

Privođenje se odigralo na imanju lokalne travarke, koja na svom posedu već godinama "pomaže nevoljnicima", prenosi Kurir.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Čačku podnela je dana 23.08.2023. godine Osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv I.J. (62) zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo polno uznemiravanje, na štetu deteta (devojčica stara 13 godina).

Kako su potvrdili u čačanskom tužilaštvu, slučaj je prijavljen dežurnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva i kvalifikovan je kao krivično delo polno uznemiravanje.

- Prilikom hapšenja na imanju smo zatekli na desetine ikona i kandila koji su bili na svakom koraku, imali smo utisak da smo u crkvi - kaže izvor iz policije.

Za delo koje se osumnjičenom stavlja na teret predviđena je kazna zatvora od dve do deset godina jer je prema krivičnoj prijavi policije naveden stav KZ predviđen za počinioca koji žrtvi nanese tešku telesnu povredu, te da je delo izvršeno od strane više lica ili na naročito svirep ili ponižavajući način.

- Po odluci javnog tužioca OJT u Čačku, protiv osumnjičenog I.J. Je određena mera zadržavanja u trajanju od 48 časova u kom roku će biti saslušan od strane javnog tužioca - izjavio je Vladimir Perišić, portparol OJT u Čačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading