"IZUSTILA JE BABA, HTEO JE DA ME SILUJE" Potresna ispovest bake iz Mojsinja: To je čovek sa tri identiteta! (FOTO)

Autor:

Hronika

23.08.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monah koji je došao iz okoline Brodareva u selo Mojsinje uhapšen je zbog sumnji da je počinio bludne radnje nad devojčicom iz tog sela, koja je inače učenica osnovne škole.

"IZUSTILA JE BABA, HTEO JE DA ME SILUJE" Potresna ispovest bake iz Mojsinja: To je čovek sa tri identiteta! (FOTO)

Foto: RINA

U selu Mojsinje kod Čačka, Srbiju je obišla vest koja je izazvala zabrinutost i potresla lokalnu zajednicu.

Monah koji je došao iz okoline Brodareva u selo Mojsinje uhapšen je zbog sumnji da je počinio bludne radnje nad devojčicom iz tog sela, koja je inače učenica osnovne škole. Ova situacija je izazvala šok među meštanima, a posebno kod bake devojčice, Emilije, koja je još uvek pogođena ovim događajem.

- Mi imamo kuću blizu magistrale, a ovde smo leti zbog ovaca, a unuka je mahom sa mnom. Poslala sam je dole do kuće i do prodavnice, a ja sam otišla u komšiluk. Javila mi se da je sve završila i da dolazi. Ja sam krenula kući i kada sam ušla u dvorište ona je izletala uplakana, jecala je, nije mogla da uzme vazduha - kaže baka Emilija, prenosi RINA.

Foto: RINA

 

Kada je devojčica došla sebi nakon ovog traumatičnog iskustva, podelila je sa svojom bakom šta se tačno dogodilo. Emilija je odmah reagovala, pozvala svog zeta koji je bio u blizini, i zajedno sa dvojicom muškaraca krenuli su u potragu za monahom koji se sumnjiči za ovaj zločin. Ubrzo su pozvali i policiju, i zajedno sa devojčicom su otišli do policijske stanice.

- Izustila je - baba hteo je da me siluje onaj čovek što dolazi u onu kuću blizu nas. Zvala sam komšinicu i ona mi je rekla da je tu jedan monah koji je svaki dan dolazio da baca smeće blizu naše kuće, pa smo pomislili da je dete već ranije pratio - dodaje Emilija.

Meštani Mojsinja, nakon ovog uznemirujućeg događaja, takođe su ostali u šoku. Situacija je izazvala zabrinutost i nelagodu u zajednici koja je do sada bila mirna.

- Tamo sam saznala kakve grozote joj je pričao. To je užas. Kako devojčice svašta rade već u petom razredu, kako to ništa ne boli. Ma, ne mogu da vam pričam dalje. Mnogo sam potresena i uznemirena. Meni su deca velika, živim za tu moju unuku. Ako bih ga ponovo videla ne znam šta bih mogla da uradim - kaže baka Emilija i dodaje da je u policiji saznala da ovaj monah ima čak tri identiteta. Jedan u Srbiji, drugi u Crnoj Gori i treći, dodaje Emilija, u BiH.

Foto: RINA

 

Monah I. J. je saslušan u čačanskoj policiji, a nadležni organi će utvrditi tačne okolnosti i detalje ovog slučaja. Eparhija Mileševska, kojoj pripada osumnjičeni monah, još uvek se nije oglasila saopštenjem u vezi sa ovim događajem.

- To je duhovnik koji ovde dolazi već neko vreme. Mislimo, ali nismo sigurni, da on čita molitve za isceljenje koje su veoma delotvorne. Do sada ništa loše nismo čuli o njemu, neki kažu da je u pitanju kleveta, drugi da se zaista desilo to za šta ga sumnjiče. Znate kakvo je selo - kaže meštanin koji je želeo sa ostane anoniman.

Ovaj događaj još jednom ističe važnost brze i efikasne reakcije nadležnih organa i pravosudnih sistema u slučajevima zlostavljanja i kršenja prava dece. Zajednica ostaje u iščekivanju rezultata istrage i sudskih postupaka kako bi se utvrdila istina i pravda zadovoljila.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading