SUPRUGA NIŠKOG HAKERA PRONAĐENA MRTVA U ISTANBULU: Ona i muž osumnjičeni za prevaru u Americi tešku 70 MILIONA DOLARA, a sada...

Autor:

Hronika

22.08.2023

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Filipinke Ksenije povela je razne špekulacije i nagađanja na društvenim mrežama.

SUPRUGA NIŠKOG HAKERA PRONAĐENA MRTVA U ISTANBULU: Ona i muž osumnjičeni za prevaru u Americi tešku 70 MILIONA DOLARA, a sada...

Foto: Društvene mreže

Kristijan Krstić i Ksenija Fej Atilano Krstić

Filipinka Ksenija Fej Atilano Krstić, supruga niškog hakera Kristijana Krstića, za kojeg se sumnja da je mozak prevare u Americi teške 70 miliona dolara, nađena je mrtva u Istanbulu.

Protiv nje i njenog supruga, ali i još desetak njih vođen je postupak za prevaru, ali se supružnicima koji su neko vreme bili u Nišu, od avgusta 2021. godine gubi svaki trag, saznaju “Novosti”.

Smrt Filipinke povela je razne špekulacije i nagađanja na društvenim mrežama, a prema saznanjima, ona je preminula usled teške bolesti.

Da podsetimo, srpska policija pohapsila je 11 Nišlija krajem jula 2020. godine, po molbi američkih vlasti. Oni su uhapšeni 24. jula i određen im je pritvor do 60 dana, do datuma kada su Amerikanci treba da dostave dokaze da bi srpski sud odlučio o izručenju.

Njima se na teret stavlja da su varali investitore pomoću lažnih platforma za berzansku trgovinu i na taj način ukrali 70 miliona dolara, a među njima i Amerikance iz severnog okruga u državi Teksas, koja je i tražila izručenje naših državljana.

Iako se činilo da im je sudbina zapečaćenja, i da će veliki deo života provesti u nekom od američkih zatvora, usledio je nagli obrt - izručenje je obustavljeno, a u zaštitu njihovih ljudskih prava umešao se i međunarodni sud u Strazburu.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu preinačio je presudu Višeg suda i doneo rešenje da se odbije izručenje Kristijana Krstića (46) iz Niša, koga, sa još 10 programera, potražuju SAD, zbog optužbi da su počinili digitalnu prevaru "tešku" 70 miliona dolara.

Ipak, niški haker Kristijan Krstić i njegova supruga Ksenija Fej Atilano nisu čekali da Apelacioni sud donese odluku kojom se odbija njihovo izručenje SAD zbog digitalne prevare "teške" 70 miliona evra, nego su još prošle godine, čim su izašli iz pritvora, isparili iz Srbije

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading