MONSTRUMA IZ GRADAČCA STEROIDI NAPRAVILI U PSIHOPATU BEZ EMOCIJA: Umesto 0,2 miligrama, uzimao 15, u BIH ovu nelegalnu supstancu kupuju i u APOTEKAMA!

Autor:

Hronika

19.08.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sulejmanović se toliko posvetio svom fizičkom izgledu da je čak angažovao privatnog trenera iz Subotice kako bi mu pomogao u postizanju vrhunskih rezultata.

MONSTRUMA IZ GRADAČCA STEROIDI NAPRAVILI U PSIHOPATU BEZ EMOCIJA: Umesto 0,2 miligrama, uzimao 15, u BIH ovu nelegalnu supstancu kupuju i u APOTEKAMA!

Foto: Nermin Sulejmanović/instagram

Nermin Sulejmanović

Nakon strašnog događaja u Gradačcu, gde je Nermin Sulejmanović izvršio masakr, istražitelji su intenzivno radili na rekonstrukciji događaja. Iako mnogi detalji nisu "isplivali" na površinu, toliko detalja iz njegovog života, za sada znamo. Zašto je Sulejmanović u ovolikoj količini koristio hemiju za svoj izgled? 

Prema objavama koje su se nalazile na njegovom profilu može se videti da je bio zavisnik bavljenja bodibildingom. Prema saznanjima Republike, otkriveno je da je bio dugogodišnji korisnik steroida.

Kako je ispričao sagovonik Avaza, na mentalni sklop ubice su uticale prekomerne doze ovih supstanci, koje su mu očigledno pomutile razum. Za razliku od Srbije gde ne možete nabaviti legalno ove supstance, u BiH se prema rečima određenih internet korisnika na Redditu mogu naći, odnosno kupiti u slobodnoj prodaji:

Foto: reddit

 

 

- Nemoguće je imati onakve mišiće bez korištenja tih supstanci odnosno prekomerne upotrebe. Njihov je rezultat agresija između ostalog. Ne možeš nikada one mišiće napraviti bez prekomerne upotrebe steroida i anabolika. Naprimer, ako je 0,2 miligrama doza, oni uzimaju po 10 ili 15 miligrama da bi bili što veći, što bolji, a rezultat toga ti je, da to utiče na mozak. Na to dodajte njegovu prošlost koja nije momka iz biblioteke, nego nasilnika i kriminalca, dobijate psihopatu sto posto - kaže sagovornik "Avaza". 

Sulejmanović se toliko posvetio svom fizičkom izgledu da je čak angažovao privatnog trenera iz Subotice kako bi mu pomogao u postizanju vrhunskih rezultata.

U potrazi za savršenim izgledom i konkurencijom na najprestižnijim takmičenjima, Nermin Sulejmanović je godinama konzumirao sintetički testosteron u ekstremnim količinama. Očigledno je da je ovo imalo ozbiljan uticaj na njegovo ponašanje, koje je variralo od izrazito povučenog i duboko depresivnog do ekstremno agresivnog, posebno u njegovim odnosima sa njegovim prijateljima.

Podsećamo da duga i neprekidna upotreba steroida, upozoravana od strane stručnjaka tokom mnogo godina, može duboko uticati na mentalno zdravlje, izazivajući privremene promene u ličnosti.

O ovim problemima za Republiku.rs  govorio je i sportski lekar Moma Jakovljević, istakavši da steroidi ne donose ništa dobro, kako psihički tako i fizički. Njihova upotreba može dramatično promeniti osobu, pretvarajući je u osobu kakvom je postao Sulejmanović.

 -To je sintetički testosteron, koji povećava mišićnu masu, ali stvara i agresiju i zavisnost, i uzrok je mnogih teških fizičkih bolesti. Krene se obično od male količine i kad se čovek pogleda u ogledalu, poželi da ga uzima sve više i više, jer telo postepeno prestaje da proizvodi svoj testosteron. Na kraju takvi postanu impotentni, neretko završavaju i sa rakom prostate i slika o svetu, u psihičkom smislu, počinje drastično da im se menja. Ukratko, oni gube realnu sliku o svetu, počinju da menjaju ponašanje i postaju agresivni. Tako dolazimo do toga, bar u ovom slučaju, da jedan miran, tih, pristojan mladić, koji svima poželi "dobar dan" postane teški agresivac i monstrum - kaže doktor Jakovljević i ističe da nije slučajno formirana antidoping agencija koja redovno kontroliše profesionalne sportiste. 

Foto: Starsport

 

Osobe koje koriste steroide mogu manifestovati nekontroliranu agresiju i nasilno ponašanje, uz ozbiljne oscilacije u raspoloženju, depresiju. Osim toga, mogu pokazivati ​​patološku ljubomoru, izrazitu paranoičnu razdražljivost i poremećaje u prosuđivanju, često osećajući se kao da su nepobedivi.

Korisnici steroida mogu izgubiti interes za svakodnevne životne aktivnosti, doživeti gubitak energije i dosadu. Takođe, mogu razviti problem sa kontrolom upotrebe steroida, razvijajući toleranciju koja zahteva unos sve većih doza kako bi postigli željenu mišićnu masu. Odnosi sa emocionalnim partnerima takođe su često ugroženi.

Upotreba steroida može dovesti do pojave muške anoreksije, gde korisnici ne primećuju promjene u povećanju mišićne mase i ne osećaju se zadovoljnim svojim izgledom. Takođe, tokom perioda kada ne koriste steroide, hronični konzumenti mogu iskusiti simptome apstinencije koji pojačavaju negativne psihološke efekte uzimanja steroida.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading