"SUDIJA, VI STE SAD UBICA MOGA DETETA!" Otac Melise (15) koja je poginula u Novom Pazaru POBESNEO zbog odluke suda: On je uradio nešto najgore što je mogao!

Autor:

Hronika

19.08.2023

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Melisin otac Esko Zećović ističe da ova presuda ne zadovoljava nikoga, uključujući i tužilaštvo koje je takođe izrazilo nezadovoljstvo.

"SUDIJA, VI STE SAD UBICA MOGA DETETA!" Otac Melise (15) koja je poginula u Novom Pazaru POBESNEO zbog odluke suda: On je uradio nešto najgore što je mogao!

Foto: Društvene mreže

Otac poginule devojčice u Novom Pazaru

Porodica Melise Zećović, tinejdžerke koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći na pešačkom prelazu, nastavlja svoju borbu za pravdu i strože kazne za vozače koji izazivaju ovakve tragedije.

Njihova kćerka, Melisa Zećović (15), izgubila je život kada ju je prošle godine na pešačkom prelazu udario sedamnaestogodišnji vozač Belmin Hasanović, koji je zatim pobegao sa lica mesta. Nedavno izrečena minimalna kazna od dve godine zatvora za ovu tragediju izazvala je ogorčenje i tugu među članovima Melisine porodice.

Foto: Društvene mreže

 

Porodica Zećović, zajedno sa grupom roditelja čija su deca takođe stradala u saobraćajnim nesrećama, zahteva promene u zakonu koje bi dovele do strožih kazni za takve slučajeve. Melisin otac Esko Zećović ističe da ova presuda ne zadovoljava nikoga, uključujući i tužilaštvo koje je takođe izrazilo nezadovoljstvo.

- Sudija je rekao da nikakvu olakšavajuću okolnost ne može da uzme u obzir, da ne postoji olakšavajuća okolnost, ali da će kao olakšavajuću okolnost da uzme što se pokajao pred sudom i što nije ranije osuđivan - izjavio je Esko Zećović.

Porodica veruje da strože kazne za vozače koji izazivaju ovakve tragedije mogu da posluže kao odvraćajući faktor i spreče slične incidente u budućnosti. Melisina smrt je duboko pogodila njene roditelje i ceo lokalni zajednicu, naglašavajući ozbiljnost ovakvih nesreća i potrebu za promenama u zakonodavstvu.

- On je uradio nešto najgore što je mogao. Ubio je pešaka na pešačkom prelazu. Sudiji sam rekao: "Vi ste sad ubica mog deteta i Vi ste overili ubistvo mog deteta". Ovom presudom je drugi put ubio i moje dete i mene. Ubica je ovom presudom nagrađen, nije kažnjen. Umesto da sud pošalje poruku bahatim vozačima koji i dalje voze, on im je poslao nagradu. Ovo nije kazna, ovo je nagrada. Umesto da vide kolike kazne mogu da dobiju, pa da razmisle pre nego što prave prekršaje, da narod ne gine... - dodaje.

Grupa roditelja koja se zalaže za promene u zakonima povezanim sa saobraćajnim nesrećama, pomaže jedni drugima u ovim teškim trenucima i deli svoja iskustva. Iako nijedna kazna ne može da vrati izgubljeni život, oni veruju da bi promene u zakonu mogle da dovedu do pravde za druge porodice koje su suočene sa sličnim gubicima.

Foto: Društvene mreže

 

- Ne daj Bože da iko doživi ovo. Ja sam ispratio oca i majku, ali to je od Boga, to je normalno. Ali sam ispratio i dete koje sam skoro 16 godina gajio, koje sam izvodio na put. Devojčica je bila, ali sam je tretirao jednako kao što bih tretirao i sina. Išla je ka tome da završi školu, da ima svoj dinar. I neko sa takvim ponašanjem dođe i ubije moje dete. Mi roditelji tehnički sada živimo na ovom svetu, ali u stvari mi samo preživljavamo. Nama su misli tamo, s njom. To je takav bol... - kaže Melisin tata.

Borba za pravdu i bezbednost u saobraćaju nastavlja se, sa nadom da će zakonodavci prepoznati potrebu za strožim kaznama koje će smanjiti rizik od sličnih tragedija u budućnosti.

Podsećamo, tinejdžer se tereti da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući "golfom" sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu, udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.

- Čuo sam se Melisom u 6.33 ujutru. Ona se svako jutro javi svom babu. Ja sam otišao da odrađujem svoj posao na selu, a ona u školu. Posle sam čuo od drugih ljudi... Nemam osudu za te vozače, ali ni pomilovanje. Melisu ću čuvati i pamtiti dok moja duša bude živa. Melisu će cela planeta Zemlja pamtiti jer onakva duša, onakva devojčica ne umire, niti može da se zaboravi. Uh, mogao bih da vam pričam o njoj do kraja svog života. Kod mene sada kroz kuću prođe 200 ljudi zbog nje. Joj, kakva je to bila duša. Svaki dan me obradovala peticama iz škole, a ja nju i drugaricu ručkom posle škole. Ja bih prešao 40 kilometara samo da je počastim i obradujem - ispričao je Esko u svojoj ranijoj ispovestI.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading