ZA SMRT DEVOJČICE NA PEŠAČKOM PRELAZU 2 GODINE ZATVORA: Melisa pošla u školu, a bahati vozač je poslao u smrt

Autor: Republika

Hronika

02.08.2023

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belmin H. se tereti da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući "golfom" sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu

ZA SMRT DEVOJČICE NA PEŠAČKOM PRELAZU 2 GODINE ZATVORA: Melisa pošla u školu, a bahati vozač je poslao u smrt

Foto: Društvene mreže

Melisa Zećović

Viši sud u Novom Pazaru prvostepeno je danas osudio je Belmin H. (18) iz tog grada na dve godine maloletničkog zatvora zbog toga što je automobilom, na pešačkom prelazu u naselju Mur, udario i usmrtio Melisu Zećović (15), objavio je radio Sto plus.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da je osuđeni, koji je u trenutku izvršenja krivičnog dela bio maloletan, proglašen krivim zbog izvršenja teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Iz tog tužilaštva najavili su da će uložiti žalbu na izrečenu presudu.

- Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru nije zadovoljno izrečenom kaznom u trajanju od dve godine maloletničkog zatvora, jer je to minimum kazne predviđen za krivično delo koje se B.H. stavlja na teret, posebno imajući u vidu da je radnje krivičnog dela preduzimao sa eventualnim umišljajem - saopštilo je Više tužilaštvo.

Belmin H. se tereti da je 12. decembra prošle godine, rano ujutru, upravljajući "golfom" sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula. Osim njega, policija je tada uhapsila i S.Ć. (59) iz Novog Pazara zbog sumnje da je kombijem prešao preko tela devojčice, a potom napustio lice mesta, ne pruživši joj pomoć.

Foto: youtube.com/RTV Novi Pazar

Mesto nesreće

On je optužen da je počinio krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, a postupak protiv njega vodi se pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru.

Zbog smrti mlade Melise, ali i učestalih saobraćajnih nezgoda, građani Mura održali su protestni skup "I naša deca imaju pravo da žive" posle kojeg su lokalnoj samoupravi predali niz zahteva kako bi se unapredila bezbednost saobraćaja kroz to, ali i druga naselja Novog Pazara.

Ranije ove godine, roditelji dece poginule na pešačkim prelazima, među kojima je i otac Melisa Z, predali su resornim ministrima zahtev za pooštravanje kazni za prekršaje i krivična dela počinjena u javnom saobraćaju.

Foto: Društvene mreže

Stradala devojčica

Oni traže da vozači, koji počine teško delo protiv javnog saobraćaja, umesto dosadašnjih 48 sati, ostanu u pritvoru do okončanja krivičnog postupka, kao i da se kazna za nasilničku vožnju sa smrtnim ishodom poveća sa 15 na 30 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading