ZA SMRT DEVOJČICE ANĐEOSKOG LICA SAMO DVE GODINE ZATVORA: Ovo je odgovor suda o najmanjoj kazni za bahatog vozača

Autor: Republika, S. STEPANOVIĆ

Hronika

08.08.2023

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nasilničkom vožnjom tinejdžer je odveo u smrt devojčicu Melisu, a sud mu je odredio samo dve godine zatvora

ZA SMRT DEVOJČICE ANĐEOSKOG LICA SAMO DVE GODINE ZATVORA: Ovo je odgovor suda o najmanjoj kazni za bahatog vozača

Foto: youtube.com/A1tvNet, TIk Tok

Viši sud u Novom Pazaru osudio je prošle nedelje Belmina Hasanovića (18) na kaznu maloletničkog zatvora u trajanju od dve godine zbog toga što je automobilom, na pešačkom prelazu, u Novom Pazaru, udario i usmrtio petnaestogodišnju Melisu Zećović, saopštilo je Više javno tužilaštvo u tom gradu, koje će se i žaliti na presudu suda. Isto će učiniti i odbrana. 

Naši novinari tražili su sudu i pismenim i usmenim putem obrazloženje presude koju je izrekao sudija Šemso Hadžić, a oni su nam odgovorili putem mejla, ali ne na postavljena pitanja, u kojima smo pitali zašto je Hasanović osuđen na najmanju kaznu.

- Presuda prema, sada punoletnom, B.H. je doneta u postupku koji se primenjuje na maloletne izvršioce krivičnih dela i javno je objavljena 2.8.2023. godine, a ista nije pismeno izrađena do dana podnošenja ovog zahteva 4.8.2023. Razlozi o donošenju odluke o visini izrečene kazne, između ostalog, biće izneti i obrazloženi u pismeno izrađenoj odluci, prema slobodnom sudijskom uverenju postupajućeg sudije za maloletnike, a presuda je u ovom trenutku nepravosnažna i na istu stranke u postupku, shodno zakonu, imaju pravo na žalbu - stoji u odgovoru našoj redakciji, a u potpisu, pored portparola suda, stoji i ime predsednika suda Slađane Čolović.

Republika

Foto: youtube.com/RTV Novi Pazar

Mesto nesreće

Prošle nedelje, nakon presude, Republika je prva stupila u kontakt sa neutešnim ocem stradale devojčice Melise, koji nam je rekao da ga je "sud ponovo ubio".

- Moram ovako da kažem, taj sudija monstrum Šemso Hadžić izrekao je vozaču samo dve godine zatvora. Onda nam je rekao da sednemo i počeo je da mi daje savete, koji su me tako nervirali. Ta njegova presuda je drugi put ubila moju porodicu i Melisu,on nas je overio. Ja sam očekivao pravdu na pravom mestu, ali sam tu dočekao najveću nepravdu, i još mi daje savete. Taj monstrum je rekao: "Sa velikom žalošću, dubokim bolom i razumevanjem bola vaše porodice doneo sam presudu od dve godine." Tada sam ga pitao da mu se obratim lično i dao mi je. Pitao sam ga da li ima porodicu i decu, a on neće da mi odgovori - rekao je Esko Zećović za Republiku.

Kako je dalje naveo, tada ga je bol savladao i nije birao reči.

- Tada sam mu rekao: "Sram te bilo, ti bolje poznaješ zakon nego ja, učio si školu, sudija si, a ja sam odrastao na selu i toga se ne stidim, ali me je bog ipak obdario za nešto". Pitao sam ga: "Kakva su ti to osećanja, doneo si dve godine, a u zakonu piše od dve do 12 godina. Sad si mi sve rekao o sebi, zato te pitam kakva su ti to osećanja i kakvu ti imaš duševnu bol i kako si ti mene razumeo". Rekao sam mu i mnogo vulgarnih reči jer sam bio potpuno rastrojen. Što se tiče olakšavajućih okolnosti rekao je da je uzeo u obzir što se vozač pokajao i što nije ranije osuđivan. Taj monstrum je tako poslao poruku vozačima: "Vozite brzo i gazite decu" - rekao je očajan otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading