NE MOGU DA OPROSTIM SEBI ŠTO SAM UPOZNALA NERMINA, IMALA SAM SAMO 16 GODINA: Devojka kojoj je monstrum ubio oca i brata zajecala nad njihovim sanducima

Autor: Republika

Hronika

16.08.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dženana Onder rekla je na sahrani oca i brata da ne može da oprosti sebi

NE MOGU DA OPROSTIM SEBI ŠTO SAM UPOZNALA NERMINA, IMALA SAM SAMO 16 GODINA: Devojka kojoj je monstrum ubio oca i brata zajecala nad njihovim sanducima

Foto: Dnevni Avaz/E. Trako

Kovčeg oca i sina

Juče je pred Požaričkom džamijom održana sahrana Đengiza i Denisa Ondera, oca i sina čija su živote prerano prekinuli nemili događaji u protekloj sedmici. Na okupljanju su se okupili članovi porodice, rodbina, prijatelji i brojni građani kako bi odali počast žrtvama ovog tragičnog incidenta.

Ubistvo koje je potreslo Gradačac i šire područje dogodilo se 11. avgusta kada je Nermin Sulejmanović pucao u Đengiza, Denisa i Harisu Onder. Đengiz i Denis su podlegli povredama, dok se Harisa i dalje bori za život u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

Okupljeni na sahrani Ondera su izrazili duboku tugu i bol zbog gubitka oca i sina. Mnogi su se prisetili ljubavi i topline koju su Đengiz i Denis donosili u svoje okruženje. Njihova tragična sudbina ostavila je prazninu koju će teško popuniti.

Jedan poseban trenutak sa sahrane izdvojio se kroz objavu na Instagram profilu bosanske voditeljke Hane Hadžiavdagić. Sestra i ćerka ubijenih, Denisa i Đengiza Ondera, jecajući je izrazila svoju bol i nemoć. U emotivnom komentaru, Hana je podelila dijalog sa sahrane, kada je lokalni imam upitao okupljene hoće li oprostiti ubici. Odgovor je bio jednoglasan – "Hoćemo." Međutim, Hana je izrazila svoje lične patnje i dilemu, ističući da sebi ne može da oprosti što je upoznala Sulejmanovića, optužujući sebe zbog njihovog susreta kada joj je bilo samo 16 godina.

- "Hoćete li mu oprostiti", pita lokalni imam džematlije. "Hoćemo", odgovaraju. Ććerka i sestra ubijenih Ondera jeca: "Ja sebi ne mogu da oprostim. Svi mene krive jer sam ih ja upoznala. A šta sam ja znala", dodaje nakon mučne pauze isprekidane suzama, pa zaključuje, "Bilo mi je samo 16 godina".

Kako smo ranije pisali, pre nekoliko godina Hana je kao maloletnica ukrala oko 75.000 evra od svog oca, Đengiza Ondera, i pobegla sa Sulejmanovićem. Taj događaj je označio početak sukoba i pravne borbe između Onderovih i Sulejmanovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading