VETERNIK SE I DALJE OPORAVLJA OD TRAGEDIJE: Preklao ženu i bebu u kolevci - MONSTRUMU preti doživotna robija!

Autor:

Hronika

15.08.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Arpad Sabo sečivom od 20 santimetara usmrtio suprugu i ćerku u kolevci

VETERNIK SE I DALJE OPORAVLJA OD TRAGEDIJE: Preklao ženu i bebu u kolevci - MONSTRUMU preti doživotna robija!

Foto: Printskrin/Youtube/Pink.rs

A, bio bi joj 7. rođendan, i krenula bi u školu…Duško Đurđić, deda Nikoline Sabo, koja je kao četvoremesečna beba ubijena 15. avgusta 2016, pola sata pred ponoći ovim rečima je obeležio unukin nesuđeni rođendan na Fejsbuku.  

- Nekako polako stiže i sedma godina, rođendan koji možda slaviš negde na nebu, sa svojom majkom, i drugim anđelima. Tvoji baka i deda i dalje žive u beskrajnoj tuzi, neprestano misleći na vas - naveo je deda posle zločina u kojem je pored unuke izgubio i ćerku Slavicu (24), a koje je zaklao zet Arpad Sabo.

Ovaj stravičan zločin crnim slovima je u Veterniku upisao 15. avgust. Arpad Sabo (36) nožem je iskasapio suprugu Slavicu i njihovu četvoromesečnu ćerkicu Nikolinu. Zločina je 3. jula 2018. godine osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Presudu je saslušao kamenog lica, bez emocija.

- Okrivljeni je hteo izvršenje krivičnog dela i bio je sposoban da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima. Sa predumišljajem, nakon svađe sa Slavicom, nju i svoje dete je ubio - obrazlažući presudu rekao je sudija Borivoj Pap, koji je predsedavao većem .

Zatim je opisao jezive rane na dva beživotna tela. Sabo je Slavicu tri puta ubo nožem dužine dvadesetak centimetara i prerezao joj je vrat: rezna rana je bila toliko duboka da se završavala na kičmenom stubu. Kada je ubio suprugu, usmrtio je ćerkicu koja je ležala u dečjem krevetu u dnevnoj sobi.

Foto: Facebook/Arpad Sabo

Pijan počinio jeziv zločin
 

- Stiskom glave polomio je bebi temene kosti i nožem joj naneo reznu ranu na vratu u nameri da je ubije - rekao je Pap.

Pijan na Dunavu

Leševe je u kući pronašao stanodavac. Ubica je uhapšen dva sata kasnije na obali Dunava kod Bačke Palanke. Bio je pod dejstvom alkohola.

Sudija je obrazlažući presudu rekao i da ona proističe iz iskaza oštećenih, svedoka i veštačenja stručnjaka. Rekao je i da je činjenica da Sabov DNK nije nađen na nožu kojim su počinjena ubistva, ali da to ne isključuje njegovu krivičnu odgovornost.

Svedoci su tokom suđenja potvrrdili da su čuli plač deteta u vreme kada je Sabo došao kući, dok se on nakon više meseci ćutanja branio rekavši da je ubio samo Slavicu, a da je beba bila mrtva kada je došao kući. Po njemu, Slavica je držala nož.

Foto: Facebook/Dejan Đurić

 

- Pregledom fotodokumentacije i veštačenja stručnjaka sudske medicine, može se videti da su povrede nanete na identičan način i kod Slavice i kod Nikoline - kazao je Pap.

Sudija je, takođe, objasnio da je vrlo neuobičajeno da izostane Sabova reakcija ukoliko je zatekao takav prizor, da ne pozove policiju, Hitnu pomoć, prijatelje i komšije.

Sud se opredelio za najstrožu kaznu zbog posebne brutalnosti i broja rana na Slavičinom telu, a posebno je ukazano i na to da je ubijena beba stara četiri meseca i da stoga nije mogla da se brani, kao ni da shvati šta se oko nje događa.

- Po oceni suda, ovakva izražena brutalnost prouzrokuje jedinu moguću osudu, a to je maksimalna kazna u trajanju od 40 godina - rekao je sudija Pap.

Zamenica javnog tužioca Aleksandra Lučić Fajfer je prethodno, iznoseći opširnu završnu reč, govorila o odnosu Saba i supruge, rekavši da ju je maltretirao, dok je njegovu odbranu opisala kao neprihvatljivu.

- Tu je i motiv. On je sumnjao da dete nije njegovo i tražio DNK analizu - rekla je Lučić Fajfer.

Kako je kazala, Sabo je supruzi zabranio da ima profile na društvenim mrežama, a poruke koje joj je upućivao, kada nisu bili zajedno, nisu bile prijatne. Sabo je, takođe, prema njenim rečima, bio sklon alkoholu, a ženi je za domaćinstvo od plate ostavljao vrlo malo novca.

- Tokom trajanja suđenja on nije kazao da mu je žao i da se kaje. To što za ubistvo ćerke tereti suprugu je kukavičluk i beg od istine - kazala je zamenica tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading