EVO GDE VREME PROVODI LUKA BOJOVIĆ: Do sada dva puta viđen u javnosti, a ovde mu je baza!

Autor:

Hronika

14.08.2023

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po dolasku u Srbiji mediji su objavili da je Bojović viđen na dva mesta. Prvo, na aerodromu "Nikola Tesla", odakle je otputovao na nepoznatu destinaciju, a drugi put u Zvorniku, dok je završavao neophodnu papirologiju.

EVO GDE VREME PROVODI LUKA BOJOVIĆ: Do sada dva puta viđen u javnosti, a ovde mu je baza!

Foto: YouTube/Printscreen

Luka Bojović, posle dolaska u Srbiju, najviše vremena provodi u porodičnoj kući koja je sagrađana tokom perioda kada je bio u španskom zatvoru. Tu se povukao i retko ko može da mu priđe.

Tajna je, naravno, kakvo je i koliko je Bojovićevo obezbeđenje. Ali, verovatno je i profesionalno i brojno, posle mnogobrojnih sukoba koju su se događali u njegovoj najbližoj okolini. Na prvom mestu zbog dugogodišnje krvne osvete sa Šaranovićima, ali i rata koji bukti između "škaljaraca" i "kavčana".

Po dolasku u Srbiji mediji su objavili da je Bojović viđen na dva mesta. Prvo, na aerodromu "Nikola Tesla", odakle je otputovao na nepoznatu destinaciju, a drugi put u Zvorniku, dok je završavao neophodnu papirologiju.

Zemunci u Španiji

Španska policija uhapsila je Luku Bojovića 2012. godine u Valensiji. Sa njim je uhapšen i "zemunac" Vladimir Milisavljević - Vlada Budala, koji je učestvovao u ubistvu premijera  Zorana Đinđića 2003. Njih dvojicu je špansko tužilaštvo najpre teretilo za ubistvo člana "zemunskog klana" Milana Jurišića Jureta u Madridu 2009. godine. Za ovaj zločin Bojović je oslobođen krivice, ali je 2015. godine pravosnažno osuđen na kaznu zatvora od 18 godina zbog falsifikovanja isprava, zločinačkog udruživanja i posedovanja oružja.

Deo beogradskih medija je objavio da je Damir Mehić (47), zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, došao u srpsku prestonicu da likvidira Bojovića. Doputovao je iz Italije, u društvu žene, a otkriven je jer je imao falsifikovani pasoš Srbije. Policija još nije potvrdila ove informacije medija o Mehićevom navodnom angažmanu.

Republika

Foto: Privatna arhiva, Profimedia

 

Luka Bojović (1973), koji je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, vratio se 30. novembra 2022. u Beograd. Iako je u medijima godinama povezivan sa kriminalnom grupom "zemunski klan", u matičnu zemlju se vratio kao slobodan čovek, jer je pred sudom u Beogradu oslobođen optužbi za učešće u mafijaškim ubistvima.

Dok je Bojović bio u pritvoru u Španiji, u Beogradu je aprila 2013. ubijen Bojovićev brat Nikola. Za to ubistvo je pred Specijalnim sudom u Beogradu 2019. osuđen Miloš Delibašić na 30 godina zatvora. Glavni organizator ove grupe i nalogodavac ubistava bio je Slobodan Šaranović, koji je naložio ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića 2009. godine u Beogradu ubijen njegov brat Branislav Šaranović.

Foto: Republika.rs

 

U okršaju kriminalnih klanova Bojovića i Šaranovića su od 2009. godine ubijena braća Slobodan i Branislav Šaranović, kao i njihov porodični prijatelj Danilo Radonjić.

S druge strane, više osoba bliskih Bojoviću je ubijeno u sličnom periodu. Osim njegovog brata, ubijeni su Bojovićev kum Dragoslav Miloradović i Dragoslav Ognjanović, advokat koji ga je branio pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

Dok je robijao u Španiji, septembra 2014. preminuo mu je otac Vuk Bojović, dugogodišnji direktor Zoološkog vrta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading