NIKO NE ZNA DA LI JE TRAGEDIJA MOGLA DA SE SPREČI: Oglasio se ministar nakon SRAMNE ODLUKE sudije da ubici odreši ruke

Autor: Republika

Hronika

12.08.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Urađeno je sve kvalitetno. Da li se moglo sprečiti? To niko ne zna - rekao je bosanski ministar

NIKO NE ZNA DA LI JE TRAGEDIJA MOGLA DA SE SPREČI: Oglasio se ministar nakon SRAMNE ODLUKE sudije da ubici odreši ruke

Foto: prinntskrin/N1

- Od momenta kad smo dobili nalog Tužilaštva mi smo preduzeli sve mere. Snimak je odmah uklonjen - izjavio je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH za BHT, osvrćući se na jučerašnje višestruko ubistvo u Gradačcu gde je 35-godišnji Nermin Sulejmanović ubio tri osobe, nakon čega je isto toliko njih ranio i na kraju izvršio samoubistvo.

O tome zašto se snimak počinitelja ubistva zadržao duže u javnosti, Isak navodi da bez naredbe nadležnih organa nisu mogli ranije da reaguju.

- Mi to nismo mogli da uradimo dok ne dobijemo naredbu. Dobili smo usmenu naredbu Tužilaštva, a to znači dok ne dobiješ naredbu istog ne možeš ništa da uradiš. Moramo objektivno da govorimo, tužilaštvo vodi istragu, tužilaštvo vodi sve. Od momenta kad smo dobili nalog mi smo preduzeli sve mere. Snimak je uklonjen - kazao je Isak.

Mišljenja je da se uvek može bolje i kvalitetnije reagovati u ovim slučajevima.

- Onaj ko kaže da ne može… Ova situacija je zatekla i one od Tužilaštva, pa i do svih nadležnosti. Verovatno je koordinacija bila na nivou. Federalna uprava policije (FUP) je od momenta primanja informacije odmah na raspolaganje stavila sve potrebne resurse, počevši od odeljenja za sajber kriminal, forenzike koja je rešila ubistva po Srbiji, jedna od najkvalitetnijih i najboljih, Specijalne policije, ali i helikopter u slučaju ako bude neko nedostupno područje. Sve što je bilo iz naše nadležnosti mi smo uradili - naveo je.

Republika

Foto: Facebook, youtube.com/AVAZ TV, Instagram/iron_bb24

Nermin Sulejmanović

Ministar smatra da tužilac vodi istragu u ispravnom pravcu, ali i da je ovo najgori ishod koji se mogao dogoditi.

- Urađeno je sve kvalitetno. Da li se moglo sprečiti? To niko ne zna. To bi bila neozbiljna izjava od strane mene. Radio sam u kriminalnoj policiji i sličnim odeljenjima, ali nije bilo ovakvih slučajeva. Ovo je najgore što se moglo desiti. Za mene je kriminalac onaj koji čini krivična dela i onaj koji to podržava. To ne dozvoljavam - poručio je Isak, dodajući da fali 2.000 policajaca u Federaciji BiH, minimalno.

Isak naglašava da će u narednom periodu ispitati sve osobe koje se dovode u sumnju da su na društvenim mrežama podržavali počinioca pomenutog krivičnog dela. Ističe da će sva odeljenja raditi na procesuiranju takvih osoba i da su za takve potrebe angažirana sva odeljenja u njegovoj nadležnosti kao i oprema koja može identifikovati takva lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading