TOMIN KONZUL UHAPŠEN ZBOG DIVLJANJA NA AERODROMU: Psovao policajce i vređao predsednika

Autor: Republika

Hronika

10.08.2023

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na aerodromu "Nikola Tesla" juče se odigrao stravičan incident u kojem je jedan putnik pravio nered i napadao policajce.

TOMIN KONZUL UHAPŠEN ZBOG DIVLJANJA NA AERODROMU: Psovao policajce i vređao predsednika

Foto: shutterstock, Tanjug/R. PRELIĆ

Konzul Srbije u Ugandi Dragoljub Šaponjski, kojem je bivši predsednik Tomislav Nikolić dodelio tu funkciju, napravio je juče na aerodromu "Nikola Tesla" nezapamćeni incident, u kojem nije hteo da pokaže dokumenta, pa je psovao i napadao policajce, a onda vređao i predsednika Srbije.

Kako saznajemo, Šaponjski je u sredu prilikom pasoške kontrole na aerodromu remetio ovlašćena lica granične kontrole i policije i iza ulaznog šaltera vikao da je konzul RS u Ugandi.

- On je odbio da pokaže dokumenta, pozivajući se na svoju titulu. Urlao je na službenicu pasoške kontrole i nazivao ju je balavicom. Rekao joj je da mu ona neće govoriti šta da radi, pa joj je uputio brojne uvrede, ali i pretnje policijom. Onda je počeo da psuje državu i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, govoreći da mu niko ne može ništa. Zatim je sam napustio graničnu kontrolu, iako nije pokazao lične isprave - prepričava naš izvor.

Kako dodaje naš sagovornik, policajci su tada upozorili konzula da mora da sačeka kraj osnovne granične kontrole, pa tek onda da pređe državnu granicu, ali ih on nije poslušao, pa je prešao granicu i krenuo ka izlazu sa aerodroma.

- Tada ga je jedan od policajaca zaustavio, a Šaponjski je počeo i njega da vređa. Govorio mu je i da je bio konzul i u Sidneju i Ugandi. Tada je ustanovljeno da je za njim raspisana potraga od strane PS Novi Beograd i to mu je saopšteno, ali je on tada rekao policajcima da ne ide nigde, pa je nastavio da psuje službenike MUP, predsednika i državu. Kada su mu rekli da moraju da ga pretresu, on je prvo pružao pasivni otpor, opirući se, a onda je šakom po obrazu zakačio jednog policajca - zaključuje naš izvor.

Šaponjski je po nalogu Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu zadržan u pritvoru do 48 sati zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Dr ja

10.08.2023 20:32

Закон је закон па и за конзула ,,,тако би требало да буде

Sanja

10.08.2023 22:01

Cudom se cudim ko sve zastupa Srbiju u svetu. Posledica negativne selekcije i partijskih poltrona.