PORODICA UBIJENOG ŠKALJARCA TRAŽI 300.000 EVRA! Srbin koji se sumnjiči za ubistvo prisluškivan u ćeliji, EVO KAD SE OČEKUJU NOVI DETALJI!

Autor:

Hronika

06.08.2023

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanasković je na jesen prošle godine optužen u Zadru za likvidaciju 38-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića na plaži Katarelac, na ostrvu Pagu.

PORODICA UBIJENOG ŠKALJARCA TRAŽI 300.000 EVRA! Srbin koji se sumnjiči za ubistvo prisluškivan u ćeliji, EVO KAD SE OČEKUJU NOVI DETALJI!

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

Ćelija u kojoj je bio Kragujevčanin Duško Tanasković bila je ozvučena i došlo se do novih podataka o njegovoj ulozi u ubistvu Gorana Vlaovića iz Herceg Novog krajem avgusta prošle godine u Hrvatskoj.

Kako je objavio portal crnogorskog Javnog servisa rtcg.me, snimci iz ćelije, prema najavama iz hrvatskog suda, biće prikazani u septembru a u međuvremenu, biće izmenjena i optužnica protiv Tanaskovića za ubistvo Vlaovića. Hrvatski mediji spekulišu da je motiv za ubistvo Vlaovića bio obračun "kavačkog" i "škaljarskog" klana. Tanaskoviću se sudi u Zadru, ali je Crna Gora od Hrvatske zatražila njegovo izručenje, jer ga crnogorsko tužilaštvo tereti za učešće u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi sredinom juna 2022. godine.

Prema hrvatskoj optužnici, Tanasković je pucao u Vlaovića na Pagu krajem avgusta 2022. godine, ali je po navodima crnogorskog tužilaštva, nekoliko meseci pre toga ovaj Kragujevčanin učestvovao u ubistvu Milića-Minje Šakovića u Budvi.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter/@larakorft1

 

Crna Gora je od Hrvatske na jesen prošle godine zvanično zatražila izručenje Tanaskovića zbog učešća u ubistvu Šakovića. Crna Gora je uz to raspisala i međunarodnu poternicu za Lukom Pilčevićem iz Beograda, takođe osumnjičenim za učešće u pomenutoj likvidaciji. Iz crnogorskog tužilaštva ranije je saopšteno da je Pilčević osumnjičen za ubistvo Šakovića, a Tanasković da mu je u tome pomogao.

Da li je Pilčević lociran u međuvremenu - zasad nema pouzdanih podataka. Protiv Tanaskovića se, međutim, vodi odvojen proces u Hrvatskoj zbog ubistva Gorana Vlaovića iz Herceg Novog.

Tužilac Ivica Škara rekao je ranije u Županijskom sudu u Zadru da imaju nove dokaze protiv Tanaskovića, a to je, kaže, obilan dokazni materijal.

- Tanaskovićeva ćelija bila je ozvučena. Iz materijala koji imamo, audio snimaka i transkripta jasno je da je optuženi trebalo da dobije novčanu nagradu za likvidaciju Vlaovića. Jasno je i da je u planiranje ubistva bilo uključeno više učesnika i pomagača - rekao je Škara.

Republika

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

 

Tanasković je na jesen prošle godine optužen u Zadru za likvidaciju 38-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića na plaži Katarelac, na ostrvu Pagu.

Škara je zbog novih dokaza tražio da se optužnica kojom su Tanaskovića dosad teretili za ubistvo prekvalifikuje u teško ubistvo iz koristoljublja za što je predviđena kazna i više od 20 godina zatvora.

- Osim što je ranije rekao da nije kriv, Tanasković dosad nije otkrio motiv zbog kojeg je ubio Vlaovića, a u kuloarima se likvidacija dovodila u vezu sa sukobima između dva najpoznatija narkoklana na Balkanu - 'kavačkog' i 'škaljarskog', u kojima je dosad u regionu i u inostranstvu ubijeno više desetina osoba - piše "zadarski.hr".

- Nije utvrđen identitet učesnika ali je utvrđena činjenica da je optuženi trebalo da dobije novčani iznos. Zbog te činjenice moramo intervenisati po pitanju činjeničnog opisa optužnice - kazao je tužilac Škara.

Mada se presuda Tanaskoviću očekivala još u julu, novi dokazi uslovili su nastavak procesa.

Novi dokazi su, prema pisanju kolega iz Zadra, "zamrznuli" i Tanaskovića, koji je dosad relativno opušteno dolazio u sudnicu. U julu je u vidljivo slabijem stanju doveden s lisicima na rukama i nogama jer se očekivala presuda za ubistvo za koje je, imajući u vidu optužnicu, bila zaprećena kazna do 20 godina zatvora.

- Intencija je bila da se pronađe ili dođe do identiteta drugih osoba ili učesnika, ali se došlo do saznanja o drugom krivičnom delu. Od sudije za istrage dobili smo nalog za ulazak u prostorije i tehničko snimanje ćelije u kojoj se nalazio optuženi - izjavio je Škara.

Predložio je odlaganje rasprave kako bi se u spis dostavili transkripti i CD-ovi iz kojih je evidentna ta činjenica. Tajne mere su se sprovodile kako bi se utvrdio identitet nalogodavca i pomagača.

Tanasković je celo vrijeme bio u istoj ćeliji, ali su se osobe koje su s njim delile ćeliju menjale.

- O čemu je tačno govorio moći će se čuti u nastavku suđenja koje je sudija Ana Brkić odložila za septembar, kada bi u nastavku dokaznog postupka trebalo objaviti tonske i video zapise iz njegove ćelije - piše "zadarski.hr".

Tanaskovićev advokat, Vinko Gulišija, tome se usprotivio. Na početku suđenja tražio je da se pogleda kompletna dokumentacija iz KBC-a Kragujevac kako bi se dobila preciznija informacija o Tanaskovićevom zdravstvenom stanju.

Tužilac Škara usprotivio se tome smatrajući da je predlog usmeren na odugovlačenje postupka.

Zastupnik familije ubijenog Vlaovića, Boris Radman saglasio se s Škarom, navodeći kako se time ne bi ništa bitno dobilo.

- Iz dopune nalaza i mišljenja veštaka ne proizlazi da bi veštacima bilo potrebno nešto drugo za njihov stav. A kako su ga izneli sa stručnog aspekta nije im potrebna dodatna dokumentacija - rekao je Radman.

Tanasković, po nalazima veštaka, nema teške duševne bolesti, ali ima poremećaj ličnosti.

Gulišija je na ročištu 14. juna tražio dopunsko psihijatrijsko veštačenje.

Veštaci su se saglasili kako je Tanasković u vreme ubistva bio uračunljiv. No, Gulišija je rekao kako veštaci nisu imali uvid u dokumentaciju da Tanasković ima sumanute ideje. Predložio je da se dostavi kompletna dokumentacija o njegovoj bolesti iz KBC-a Kragujevac. Sudija Ana Brkić je njegov zahtev odbila.

Familija stradalog Vlaovića traži odštetu u iznosu većem od 300.000 evra. Advokat Radman je u ime oca, majke i brata pokojnog Vlaovića ispostavio imovinski zahtjev u kojem traže svaki po 106.179 evra.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Po navodima optužnice, u šest sati ujutro 25. avgusta 2022. godine, ispred noćnog kluba "Noa", na plaži Katarelac na Pagu, Tanasković je Vlaovića ubio hicem u potiljak iz pištolja "Glok 77".

Ceo događaj zabeležilo je nekoliko turista svojim mobilnim telefonima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama, a bitan dokaz je snimak samog ubistva sa nadzorne kamere kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading