OVO JE MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN KADA MU JE POLICAJAC PREDAVAO ORUŽJE: Darko "pokupio" ceo arsenal, a ranije je OBJAVIO FOTOGRAFIJU sa rijaliti zvezdom

Autor:

Hronika

04.08.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dan kada su uhapšeni mladić i policajac PS Palilula, policija ih je zatekla ispred stana u Mirijevu.

OVO JE MLADIĆ KOJI JE UHAPŠEN KADA MU JE POLICAJAC PREDAVAO ORUŽJE: Darko "pokupio" ceo arsenal, a ranije je OBJAVIO FOTOGRAFIJU sa rijaliti zvezdom

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP, Društvene mreže

Darko uhapšen na Mirijevu

Darko B. (31) koji je uhapšen zbog sumnje da je 1. avgusta od policajca Nemanje J. (32) ispred njegove zgrade u Mirijevu preuzeo arsenal oružja i stavio ga na motor, na društvenim mrežama najčešće je objavljivao upravo fotografije dvotočkaša.

Na nekoliko fotografija na društvenoj mreži Fejsbuk, objavio je slike i sa rijaliti zvezdom Nenadom Marinkovićem Gastozom.

Foto: Društvene mreže

Darko se slikao sa Gastozom

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da su 1. avgusta Darko B. i Nemanja J. zatečeni ispred stana u Mirijevu, kada su izneli oružje i stavili ga u kofer, koji su potom postavili na motocikl Darka B.

- Sumnja se da je Nemanja J., policijski službenik, zaposlen kao administrativni radnik u Odseku za upravne poslove Policijskoj stanici Palilula, neutvrđenog dana iz PS Palilula izneo veću količinu oružja, municije i eksplozivinih materija i držao ih u stanu u Mirijevu, u nameri da ih preda Darku B. - saopšteno je iz tužilaštva.

Na dan kada su uhapšeni, policija ih je zatekla ispred pomenutog stana.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Republika

Foto: Društvene mreže

Darko B. uhapšen sa policajcem

Kod njih je, kako je saopšteno pronađeno i zaplenjeno 2.166 komada metaka različitog kalibra, dve ručne bombe, dimna bomba, dva improvizovana ispaljivača metaka koji predstavljaju vatreno oružje, kao i više različitih delova oružja.

- Obojica osumnjičenih su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu - dodaje se u saopštenju tužiaštva. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Izvor Kurira objašnjava da je posebno skandalozna činjenica da je policijski službenih oružje iz stanice izneo u trenutku kada su građani pozivani da predaju nelegalno oružje i kada je u toku monitoring oružja koje je u legalnom posedu.

- Osumnjičeni ranije nisu osuđivani. Još uvek se utvrđuje šta su nameravali sa oružjem koje je kod njih pronađeno - dodaje sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading