ODREĐEN PRITVOR DAVIDOVOM OCU: Znao da mu sin prosi po Nišu i Beogradu, a policiji nestanak prijavio posle šest dana!

Autor:

Hronika

04.08.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac uopšte nije obraćao pažnju na to da li mu je dete na ulici, šta radi, kao i koliko dugo ga nema kod kuće.

ODREĐEN PRITVOR DAVIDOVOM OCU: Znao da mu sin prosi po Nišu i Beogradu, a policiji nestanak prijavio posle šest dana!

Foto: pixabay.com

Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sud je danas odredio pritvor do 30 dana Asanu Š. zbog sumnje da je zanemarivao dete.

Podsećanja radi, potraga za Davidom Š. (12) sa Bežanijske kose trajala je 10 dana, a pronađen je na 200 kilometara od kuće - prosio je na ulicama Niša. Njegov otac Asan Š. uhapšen je zbog sumnji da je zanemarivao dete. Davida nije bilo od 23. jula, a otac je nestanak prijavio tek šest dana kasnije.

Asan Š. je u sredu lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivična dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza.

Kako je navedeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, Asan je grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapustio i ostavio sina bez nadzora u dužem vremenskom periodu, usled čeka je maloletno lice bilo izloženo prosjačenju na više lokacija u Beogradu i Nišu, gde je i pronađen.

Kako Telegraf.rs saznaje iz istrage, dečak je pre nestanka prosio po Beogradu kada mu je bio potreban novac, a isto je radio i u Nišu, gde je pronađen, što je potvrdio prilikom davanja izjave policiji.

To je znao i otac, s obzirom na to da je, kada je dečak pronađen, rekao da su ga "neki dečaci s Karaburme terali da ide s njima i prosi". Ipak, s obzirom na to da nije učinio ništa kako dete ne bi prosilo na ulici, a takođe nije blagovremeno prijavio nestanak sina, nije isključeno da otac uopšte nije obraćao pažnju na to da li mu je dete na ulici, šta radi, kao i koliko dugo ga nema kod kuće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading