NEPOKRETNI DEDA DEVOJČICE GLEDAO DOK JOJ JE PAS IZ PAKLA KIDAO CREVA! Baba je sve vreme ZAPOMAGALA: Videle su se kosti deteta, krvi je bilo svuda po dvorištu!

Autor:

Hronika

09.07.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć se u Sremčici desio veoma uznemirujući incident u kojem je četvorogodišnju devojčicu napao pas.

NEPOKRETNI DEDA DEVOJČICE GLEDAO DOK JOJ JE PAS IZ PAKLA KIDAO CREVA! Baba je sve vreme ZAPOMAGALA: Videle su se kosti deteta, krvi je bilo svuda po dvorištu!

Foto: Shutterstock, pixabay.com

Događaj se odigrao dok je devojčica pokušavala da nahrani psa u prisustvu svojeg nepokretnog dede. Pas, koji je bio belgijski ovčar malinoa, iznenada je skočio na dete i ugrizao je za stomak, prouzrokujući ozbiljne povrede.

Prema svedočenju meštana, devojčica je sa svojim roditeljima došla da nahrani ujakovog psa i želela je to sama da uradi. Nepokretni deda je odlučio da je odvede do psa. Kada su se približili psu s hranom, pas je nasrnuo na dete i zubima je snažno uhvatio za stomak. Dedina reakcija je bio šokiran, ali se odmah pokušao izboriti s psom i spasiti dete.

Kažu da je toliko jaku uhvatio i kidao da joj je otkinuo creva, unakazio dete. Jeziva je i sama pomisao šta se sve tu izdešavalo. Ne znam ni kako su spasili dete, bilo je cike, vriske i uspeli su svi zajedno da uzmu devojčicu koja je puno krvarila - kaže meštanin.

Komšije porodice u Sremčici navode da je pas bio toliko razjaren da su se videli delovi kostiju deteta. Pas je bio tako snažan da je kidao devojčicu, otkinuo joj creva i naneo ozbiljne povrede. Svedoci opisuju jeziv prizor koji se odvijao. Srećom, roditelji i ostali prisutni su uspeli da uzmu devojčicu iz zuba krvoločnog psa, ali dete je krvarilo obilno.

- Baba je sve vreme kukala, nije mogla da se pomeri od šoka. Krivila je sebe što je dozvolila deki koji je slabo pokretan da ide s njom da hrani zver, koja do sada nikog nije napala. Krvi je bilo svuda po dvorištu, posle su nesrećni ljudi morali da peru, ma muka ih snašla - dodaje meštanin.

Otac je odmah stavio dete u automobil i odvezao ga u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj. Tamo je devojčici izvršena hitna operacija koja je trajala nekoliko sati. Nakon operacije, stanje deteta je stabilno, ali je bilo brutalno napadnuto. Pas je gotovo rasporio trbušni zid deteta i izvukao deo 12-palačnog creva izvan tela.

Vlasnik psa je inače devojčicin ujak, poznati preduzetnik iz Sremčice koji ima lanac marketa i poznat je u zajednici. Meštani su bili zgroženi ovim incidentom i izrazili saosećanje s porodicom.

Važno je napomenuti da je majka devojčice bila u kontaktu s pedijatrom tokom celog vremena i dobijala je instrukcije o tome kako da postupa.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading