"MA ON SE SAMO IGRA, NEĆE NIKOG DA UGRIZE": Devojčica nije prva koju je malinoa njenog ujaka napala - vlasnik psa nije reagovao (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malinoa je uvek bio u boksu, ali prošle godine je napao komšinicu, a ovo je njena priča.

"MA ON SE SAMO IGRA, NEĆE NIKOG DA UGRIZE": Devojčica nije prva koju je malinoa njenog ujaka napala - vlasnik psa nije reagovao (FOTO)

Foto: ST/Nikola Mutić

Napad psa u Sremčici

Devojčicu staru četiri godine sinoć je u Beogradskoj ulici u Sremčici napao razjareni pas. Kako saznaje portal Republika.rs, devojčica je došla sa majkom da obiđe baku i deku, a onda ju je napao ujakov ljubimac.

Devojčica je otišla sa dekom da nahrani psa kada je životinja skočila na nju u izujedala je. Radi se o belgijskom ovčaru malinoi kojeg je imao njene majke brat.

Malinoa je uvek bio u boksu, ali prošle godine je napao komšinicu koja je o tome posvedočila za portal Republika.rs.

- Prolazila sam ulicom pored njihove kuće, a kapija je bila malo odškrinuta. Odjednom je iz dvorišta istrčao malinoa i zgrabio mi torbu. Besno ju je vukao, a ja sam vrištala i dozivala upomoć, ali nikog nije bilo - kaže komšinica za naš portal..

Kako dodaje, ona se jako uplašila i nije htela da trči da ga ne bih još više razbesnela.

- Posle par minuta mi je pustio torbu s namirnicama i vratio se u dvorište. Posle sam srela vlasnikovog sina i rekla mu da pogleda na svojim kamerama napad, a on mi je rekao "Ma on se samo igra, neće nikog da ugrize", pa sam zato mislila i da bi bilo uzalud da idem u policiju da ih prijavim - ispričala nam je komšinica vlasnika psa.

Ona je dodala da posle nije prolazila tom stranom ulice, kao i da psa nije bilo neko vreme, ali da se posle vratio.

Saznali smo i da životinja ima dve godine i da ga je Služba za veterinu odvezla odmah posle napada.

Da podsetimo, nakon napada otac deteta je brzo reagovao i stogao na mesto nesreće i zajedno sa majkom prevezao dete do Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, gde je urađena hitna, višečasovna operacija. Dete je sada stabilno.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

 - Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela -  rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

- Alarmirana je dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vreme, dete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu - rekao je on.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (2)

Loading
Ivana

09.07.2023 18:46

Iiii sta kaze ujak?Govedobod coveka. Odmah uspavati psa!

Persida

09.07.2023 19:17

@Ivana - Kakav ujak? Pas je u boksu, dete od 4 godine hoće da samo nahrani psa i deda je odvede i pusti je kod njega. Malinoa. To nije pas za svakog, ali svejedno, kriv je deda i roditelji koji su dozvolili da se to desi.