"DOKTORU" IZ SRBIJE U ITALIJI ODUZETO VELIKO BOGATSTVO! Od njega i njegove porodice oduzete su nekretnine, luksuzne jahte, dijamanti, a evo i kako ih je PREVARANT STEKAO!

Autor:

Hronika

04.07.2023

09:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se i da je on uzimao kradene automobile i preprodavao ih. U kriminalnoj sredini bio je poznat pod nadimkom "doktor" verovatano zbog toga što je bio majstor da prevari žrtve. Varao je Italijane, ali i druge strane državljane, navodi italijanski mediji.

"DOKTORU" IZ SRBIJE U ITALIJI ODUZETO VELIKO BOGATSTVO! Od njega i njegove porodice oduzete su nekretnine, luksuzne jahte, dijamanti, a evo i kako ih je PREVARANT STEKAO!

Foto: Shutterstock

Italijanska policija izvršila hapšenje i poslala u zatvor

Srpskom prevarantu (45), koji je u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom "doktor", oduzeta je imovina u Italiji u uvrednosti od pola miliona evra, pod sumnjom da je kupljena lažnim novcem.

Naime, od Srbina i njegove porodice oduzete su nekretnine, luksuzne jahte, dijamanti ili dragulji koje je kupio lažnim novcem. Pored toga ovaj Srbin osumnjičen je i za pokušaje pljačke ali i krađe u stanovima i radnjama.

- Sumnja se i da je on uzimao kradene automobile i preprodavao ih. U kriminalnoj sredini bio je poznat pod nadimkom "doktor" verovatano zbog toga što je bio majstor da prevari žrtve. Varao je Italijane, ali i druge strane državljane - navodi italijanski mediji. 

Prema njihovom pisanju, osumnjičeni Srbin, lažnim novcem kupovao je dragocenosti.

- Kupovao je luksuzna imanja, jahte dijamante ... Njemu je nakon zajedničkih istraga između Glavnog štaba policije i Guardia di Finanza u Monci, sud u Milanu oduzeo imovinu vrednu oko 500 hiljada evra! - piše lokalni mediji. 

Deo njegove zaplenjene imovine potiče od "operacije Rusije” 2012. godine, kada je, da bi prevario stranca glumio bogataša.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dijamanti, Ilustracija

 

- Prvi njegov korak je bio da se strancima predstavi kao bogataš i preduzetnik. Tako je jednog ruskog državljanina ubedio da je bogat, a potom mu je u prestižnom hotelu u Monci dao tri  miliona falsifikovanih švajcarskih franaka - naveo je tamošnji mediji. 

Takođe kako pišu, Srbina je 2015. godine uhapsila je milanska policija u pokušaju pljačke, dok je pokušavao da kupi za 150.000 evra od dva strana državljana, a sada mu je oduzeta kompletna imovina.

- Tada je kod njega u jednoj čarapi pronađeno 500.000 evra pravih i u drugoj lažni novac. Policija i finansijska garda zaplenili su mu vilu i zemljište u Vimerkateu, u Brianci, vrednosti oko 350 hiljada evra, zatim stan u Rapalu, na obali Ligurije, vredan preko 100 hiljada evra, automobil i sadržaj u dva sefa  - piše italijansk mediji.

Snimak njegove imovine pogledajte OVDE.

(Republika/Informer)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading