KECMANOVIĆIMA ĆE ODUZETI DECU?! Za Kostino krvoproliće najviše će ispaštati roditelji - evo šta ih ČEKA!

Autor:

Hronika

28.06.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica dečaka ubice na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu.

KECMANOVIĆIMA ĆE ODUZETI DECU?! Za Kostino krvoproliće najviše će ispaštati roditelji - evo šta ih ČEKA!

Foto: printscreen, Nemanja Pancic, www.profimedia.rs

kec

Biserka Jakovljević, socijalna radnica i advokat Mladen Magdelinić, komentarisali su status roditelja dečaka koji je počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Još uvek nije poznato šta čeka roditelje dečaka iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" koji je ubio devet svojih vršnjaka i pripadnika obezbeđenja. Biserka Jakovljević, socijalna radnica i advokat Mladen Magdelinić govorili su na ovu temu, a na samom početku advokat Magdelinić je istakao da ne može da odredi za koje bi krivično delo majka dečaka ubice bila optužena.

- Za krivično delo zlostavljanje i zapuštanje, toga u ovom slučaju nema, ali nisam siguran za koje krivično delo, ne vidim koje krivično delo je ona izvršila, ako je izvršila. Centar za socijalni rad može da podnese tužbu - kaže socijalna radnica Biserka Jakovljević.

- Možemo da pričamo o propustima u vršenju roditeljskog prava, imali su propuste u funkcionisanju kao roditelji, da ne pričamo samo o vođenju u streljane i tome da nisu proveravali njegovu komunikaciju na internetu, on nema ljubavi prema devojčicama, oni su kao roditelji propustili da mu objasne da je zadatak dečaka da brane devojčice - rekla je.

Ukoliko se roditeljima ukine roditeljsko pravo, njegov staratelj u tom slučaju može biti neko od rođaka, lice od značaja ili interesa, ali je najčešće socijalni radnik. Ukoliko se dečaku dodeli staratelj, ne mora da bude isti staratelj i sestri, kažu stručnjaci.

Podsetimo, majka dečaka je sa ćerkom u subotu zaustavljena na granici kada je pokušala da napusti zemlju. Ranije je viši sud u Beogradu doneo je odluku o majci dečaka (13) koji je osumnjičen da je počinio masakr, zabranu da raspolaže imnovinom. Ova mera je doneta na predlog izvršnih poverilaca i članova porodice jednog od ubijenih učenika radi obezbeđenja budućeg novčanog potraživanja od izvršnog dužnika, odnosno majke dečaka ubice.

Pokušali da zaštite imovinu

Inače, porodica dečaka ubice, na sve načine pokušava da zaštiti svoju imovinu, o čemu svedoči i činjenica da je majka dečaka nakon što je njen sin ubio devet svojih vršnjaka i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" krenula da obilazi notarske kancelarije sa ciljem da prebaci svu porodičnu imovinu na rođake. Majka je dala punomoćje advokatu sa ciljem da pokloni svoju imovinu, odnosno, da je prebaci na rođake.

Podsetimo, učenik sedmog razreda je kobnog 3. maja došao u školu naoružan očevim pištoljima i molotovljevim koktelima. Po ulasku u školsko dvorište, a kada je već zvonilo za početak prvog časa, on je prvo pucao u školskog čuvara D. V. i ubio ga. Potom je u holu škole i kabinetu istporije ubio osmoro đaka, dok je njih šestoro ranio, kao i nastanicu istorije. Dvanaest dana nakon masakra, preminula je još jedna žrtva koja je bila ranjena. Advokat Slavka Babić objašnjava da roditelji imaju pravo da podnesu tužbu protiv roditelja maloletnika.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading