ČIJI JE METAK BIO SMRTONOSAN ZA NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE? Tri godine od ubistva Simovića na Senjaku, njegova smrt bila najavljena?

Autor:

Hronika

25.06.2023

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po Simovića je bio koban jedan metak, koji ga je pogodio u leđa.

ČIJI JE METAK BIO SMRTONOSAN ZA NAVIJAČA CRVENE ZVEZDE? Tri godine od ubistva Simovića na Senjaku, njegova smrt bila najavljena?

Foto: ST/V. LUKIĆ

Navijač Crvene zvezde i član jedne od najvažnijih grupa Zvezdinog severa "Ultra boys" Borivoje Simović ubijen je na današnji dan 2020. godine, oko 22.30 sati u parku na Senjaku. Simović je, inače praunuk srpskog heroja sa Solunskog fronta, Dragana Simovića.

Po Simovića je bio koban jedan metak, koji ga je pogodio u leđa. On je nastradao kada je sa nekoliko drugova došao na ugovoreni sastanak sa drugom grupom mladića. Svi su bili naoružani, uključujući i Simovića.

Sumnja se da je Simović želeo da pomiri dve zavađene frakcije navijača Crvene zvezde. On je, prema navodima optužnice, preko Nikole Stančića dogovorio susret na Senjaku.

Te noći pucano je iz najmanje dva oružja. Policija je privela nekoliko osoba na informativni razgovor, ali svi su odbili saradnju. Zaplenjena su tri automobila, među kojima i vozilo kojim je Simović prevezen u Urgentni centar, gde su lekari konstatovali smrt.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Ubijeni Borivoje Simović

Na licu mesta pronađeno je oko 10 čaura, kao i jedan pištolj.

Skoro mesec dana kasnije, 20. jula, Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen došli su u policiju u pratnji advokatata, kada su i saslušani. Oni su se branili ćutanjem, da bi kasnije negirali krivicu.

Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Marko Mišljen 3. juna prošle godine pušteni su iz pritvora, a ta mera im je zamenjena blažom - kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, odnosno nanogvicu.

Ubistvo najavljeno?

Samo dva dana pre ubistva optuženi Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Miloš Mišljen, prebili su u istom kraju Simovićevog bliskog prijatelja.

Na ročištu održanom u februaru prošle godine, svedočila je Tina Zeljković, supruga Borivojevog prijatelja Ilije Veljovića, kojeg su optuženi pretukli dva dana pre ubistva Simovića. Ona je reklla da je tad u retrovizoru videla da Iliju tuku, izašla iz auta i počela da vrišti.

- Svi su ga šutirali nogama u glavu i telo. Jedan od njih mi je rekao da se sklonim i spomenuo je Boru, kako sam razumela u kontekstu da je on sledeći koji će proći loše. Ilija je završio na Urgentnom, imao je teške povrede. Tu noć smo bili u bolnici i onda otišli kod njega kući - rekla je pred sudom.

Na pitanje Nikolićevog branioca Dalibora Katančevića da li je rekla Bori za tu pretnju, svedok je odgovorila da nije, jer je bila u strahu. Ona je dodala da su te večeri kad je Borivoje ubijen ona i Ilija bili kod njega i sestre Marine u kući na večeri, ali da nisu spominjali događaj kad je njen sadašnji suprug prebijen. Ne zna da li je Borivoje tad sa nekim pričao telefonom i da li je izlazio. Misli da je sve vreme bio tu u kući.

Čeka se svedočenje Simovićeve porodice

Još pre godinu dana suđenja su otkazivana zbog nepojavljivanja porodice Borivoja Simovića, a branilac Aleksandra Nikolića Dalibor Katančević rekao je da je u pitanju opstrukcija suđenja i dao predlog da se njihovi iskazi pročitaju umesto da se čeka da svedoče pred sudom.

Simovićev otac Dušan nije se pojavio ni godinu dana kasnije, na ročištu održanom u petak, 23. juna. Njegova ćerka Marina Simović Pavlović istakla je da je u pitanju trajni nalaz u kom je navedeno da Simović ne može da prisustvuje suđenjima zbog srčanih problema i rizika od iznenadne smrti.

Foto: Večernje novosti/ printscreen

 

Tužilac Miloš Samardžić, koji je ranije insistirao na tome da Dušan Simović bude saslušan, rekao je da medicinska dokumentacija treba da bude dostavljena Višem javnom tužilaštvu kako bi bila donesena procena o tome da li je potrebno da se izrazi sumnja u dostavljene nalaze lekara.

Sudija je napomenula da Simovićevom ocu bude poslat poziv i na naredno ročište i da, ako je potrebno, dostavi novi nalaz lekara, jer na onom koji je dostavljen sudu nije navedeno da je u pitanju trajni nalaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading