HAPŠENJE U ITALIJI: Srbin ukrao 12 trkačkih bicikala vrednih 50.000 EVRA

Autor: Republika, S.S.

Hronika

23.05.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj je otkriven na jednom javnom parkingu prilikom rutinske kontrole karabinjera

HAPŠENJE U ITALIJI: Srbin ukrao 12 trkačkih bicikala vrednih 50.000 EVRA

Foto: Italijanska policija

Srpski državljanin N.I. (43) uhapšen je sredinom maja u provinciji Vićence, di Tijene, zbog krađe 12 bicikala vrednih više od 50.000 evra. U pitanju su trkački bicikli, koje je osumnjičeni hteo da preproda po Evropi sa saučesnicima.

Slučaj je otkriven na jednom javnom parkingu prilikom rutinske kontrole karabinjera. Oni su tog dana uočili dva parkirana kombija i pored njih tri muškarca.

Dok su se policajci približavali grupi dva muškarca su pobegla preko obližnjeg potoka, a treći, srpski državljanin, je zaustavljen dok je pokušavao da upali kombi. Odmah su mu stavljene lisice na ruke, a u tovarnom delu pronađeno je devet trkačkih bicikala prestižnih marki Botekija, Lapiere, Ćipolini i Pinarelo.

Pretresom kuće uhapšenog Srbina pronađena su još tri električna bicikla marki Fokus i Vent. Oni su ukradeni u provincijama Trento, Verona i Mentua, dok su trkački ukradeni tokom noći u sportskoj prodavnici u Lonigu.

Utvrđeno je i da je jedan od dva kombija, koji su osumnjičeni koristili, ukraden u okolini Verone.

Sumnja se da je tročlana banda planirala da preveze ukradene bicikle preko granice i proda ih na crnom tržištu. Oni su nakon hapšenja Srbina vraćeni radnjama iz kojih su ukradeni, a on je osuđen na dve godine uslovne slobode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

  

Komentari (0)

Loading