"PALI" ZBOG PRANJA NOVCA: Uhapšene četiri osobe iz Niša - proneverili skoro 4 miliona!

Autor:

Hronika

10.05.2023

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novac sa računa firme osumnjičeni iz Niša je prebacivao na račune preduzeća u kojima su radili ostali osumnjičeni.

"PALI" ZBOG PRANJA NOVCA: Uhapšene četiri osobe iz Niša - proneverili skoro 4 miliona!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, dok će protiv još jedne osobe biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su Ž. M. (66), faktički odgovorno lice Automobilskog sportskog kluba G.A.G.A. Avala racing team Beograd i Automobilskog sportskog udruženja "Zaječar”, M. S. (28), odgovorno lice knjigovodstvene agencije "Lider Grup Negotin”, M. P. (30), odgovorno lice agencije za konsultantske usluge "Abiona Negotin”, i M. M. (28), odgovorno lice agencije za konsultantske delatnosti u oblasti informacione tehnologije Barbikan, Brestovac.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćena i pedesetšestogodišnja žena, odgovorno lice jedne agencije za knjigovodstvene usluge iz Negotina, za kojom policija intenzivno traga.

Sumnja se da je M. Ž., od kraja januara do sredine maja 2022. godine, novac u iznosu od 3,96 miliona dinara koji su sportskom klubu i udruženju u kojima je bio odgovorno lice uplatile pojedine turističke organizacije i Grad Zaječar, a koji je bio namenjen za organizovanje Borsko Braničevski GAGA Reli 2021 i 2022., brdske trke Đerdap-Miroč 2022 i za realizaciju redovnog programa u oblasti sporta, protivpravno prisvojio.

On je, kako se sumnja, novac prebacivao na račune preduzeća u kojima su radili ostali osumnjičeni koji su uplate pravdali sačinjavanjem dokumentacije sa neistinitom sadržinom.

M. S., M. P., M. M. i pedesetšestogodišnjakinja su, kako se sumnja, novac potom podizali sa računa, zadržavali za sebe proviziju od pet do 10 odsto, a ostatak predavali Ž. M. na ruke.

Osumnjičeni M. S., M. P. i M. M. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, dok je Ž. M. određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading