GODINU DANA OD LIKVIDACIJE LUKE PERENČEVIĆA: Vođu "banjičkog klana" izrešetao lažni dostavljač - sasuo mu šest metaka u telo

Autor:

Hronika

10.05.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za ubicom Luke Perenčevića visokim oko 185 centimetara koji je na sebi imao crnu jaknu i teget farmerke, i dalje traje.

GODINU DANA OD LIKVIDACIJE LUKE PERENČEVIĆA: Vođu "banjičkog klana" izrešetao lažni dostavljač - sasuo mu šest metaka u telo

Foto: Printskrin

Luka Perenčević

Pre godinu dana na Banjici ubijen je navijač "Rada" i vođa "banjičkog klana" Luka Perenčević (28). Njegov likvidator maskiran u dostavljača hrane još uvek nije identifikovan i uhapšen.

Maskirani ubica, ušao je u improvizovanu teretanu na Banjici 9. maja prošle godine, koju je Perenčević koristio. Likvidator je sa sobom nosio žutu torbu za dostavu hrane jedne poznate kompanije. Prišao je Perenčeviću koji je sedeo na klupi i u njega ispalio šest hitaca iz pištolja sa prigušivačem, a zatim pobegao sa lica mesta. 

Foto: Printskrin

Vođa "banjičkog klana" Luka Perenčević

Prema svedočenju prijatelja ubijenog, koji su bili sa njim u tom tenutku likvidacije nepoznati muškarac prišao je Perenčeviću i u njega ispalio šest metaka. 

Bili smo sa Lukom kada je ušao muškarac sa kacigom na glavi. U ruci je imao torbu za dostavu hrane. Sve nas je pogledao, prišao Perenčeviću i pucao u njega. Ne znamo motiv, niti da je Luka bio u sukobu sa nekim - rekao je njegov prijatelj.

Za vođu "banjičkog" klana navodilo se da se plašio za svoju bezbednost i da je imao dosta neprijatelja. Pričali su da je bio jedan od glavnih rasturača droge na Banjici, i da je sa konkurencijom već tada imao problema.


Prvi pokušaj atentata na Perenčevića bio je godinu dana pre nego što će biti ubijen, a već tad označen je za osobu koja je odgovorna za nestanak deset kilograma kokaina. Tada su ga napali nožem.

Srđan Lalić u svedočenju pred Specijalnim sudom optužio je Marka Miljkovića da je pokušao da instruira navijača "Rada" Luku Perenčevića da ubije jednog od vođa navijačke grupe Rada "Junajted fors" Dragana Supurovića, potom preuzme Radovu tribinu, a da potom Perenčevića namami u Ritopek.

Foto: shutterstock

Lalić optužio Miljkovića da je hteo da ga namami u Ritopek

Kao motiv Lukine likvidacije pominje se povezanost sa ubistvom Filipa Lepojevića (18) 5. septembra 2020. godine, za koje se trenutno sudi braći Rakočević -  Petru (36), Radovanu (39) i Urošu (26).

Podsetimo, ubrzo nakon ubistva beogradska policija raspisala je potragu za mlađim mršavim muškarcem, visokim oko 185 centimetara koji je na sebi imao crnu jaknu i teget farmerke, a ta potraga i dalje traje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading