ZVICER KOKAINOM PLATIO UBISTVO LJEPOJE: Isplivali detalji optužnice - otkriveno kako su se tačno organizovali "kavčani"

Autor: Republika

Hronika

28.04.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore utvrdilo je da je naredbu beogradskim ubicama izdao upravo Zvicer

ZVICER KOKAINOM PLATIO UBISTVO LJEPOJE: Isplivali detalji optužnice - otkriveno kako su se tačno organizovali "kavčani"

Foto: Starsport

Šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer optužen je u Crnoj Gori kao saizvršilac ubistva Milana Ljepoje, za koje se, između ostalog, sudi Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj ekipi u Beogradu.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore utvrdilo je da je naredbu beogradskim ubicama izdao upravo Zvicer, a optužnica je u većem delu potvrđena pre nekoliko dana.

- U periodu od početka novembra do 9. decembra 2020. godine u Republici Srbiji, u Beogradu, kao državljanin Crne Gore, organizovao je i naredio lišenje života oštećenog Milana Ljepoju, iz bezobzirne osvete i na svirep i podmukao način od strane drugih pripadnika kriminalne organizacije iz Republike Srbije. Zvicer je doneo odluku i naredio da se oštećeni Ljepoja liši života, smatrajući ga pripadnikom kriminalne organizacije koji je prethodno učestvovao u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu i kojeg je u kriptovanim komunikacijama sa drugim pripadnicima kriminalne organizacije oslovljavao nadimcima "Zvonce" i "Mance" - navodi se u optužnici, prenose crnogorski mediji.

Republika

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Kao izvršioci ubistva navedeni su pripadnici beogradskog "kavačkog klana" Marko Miljković, Dejan Tešić, Marko Andrić, Vlado Draganić, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Marko Budimir, Miloš Budimir, Bojan Hrvatin i Nemanja Đurić, pod vođstvom Veljka Belivuka. Sumnja se da je Zvicer svakom od njih za ovu likvidaciju platio jednim kilogramom kokaina, u novčanoj protivrednosti od po 35.000 evra.

Protiv ove grupe u toku je sudski postupak u beogradskom Specijalnom sudu zbog najmanje sedam ubistava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading