UŠETAO U LOKAL I ODNEO VIŠE OD 13.000 EVRA: Rekao radnici da ga je vlasnik ugostiteljskog objekta u Novom Sadu poslao po torbicu, a onda...

Autor:

Hronika

18.04.2023

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je operativnim radom identifikovala osumnjičenog koji je uhapšen u Kraljevu.

UŠETAO U LOKAL I ODNEO VIŠE OD 13.000 EVRA: Rekao radnici da ga je vlasnik ugostiteljskog objekta u Novom Sadu poslao po torbicu, a onda...

Foto: ST/Dragan Kadić, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, u saradnji sa Policijskom upravom u Kraljevu, uhapsili su Novosađanina A. Ć. (37) zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivična dela prevara i teška krađa.

Sumnja se da je on od radnice jednog ugostiteljskog objekta u Novom Sadu uzeo torbicu sa pečatom firme, 6.000 evra i 900.000 dinara, tvrdeći da ga je po torbicu poslao vlasnik tog lokala.

Policija je operativnim radom identifikovala osumnjičenog koji je uhapšen u Kraljevu i pronašla ukradeni novac koji je on, kako se sumnja, ostavio kod četrdesetšestogodišnjeg taksiste iz Novog Sada, protiv koga će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo prikrivanje.

A. Ć. je zadržan do 48 sati, a posle saslušanja, sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Učinilac dela krađe kazniće se zatvorom od jedne do osam godina, ako je krađa izvršena: obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormana ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka; od strane grupe; na naročito opasan ili naročito drzak način; od strane lica koje je pri sebi imalo kakvo oružje ili opasno oruđe radi napada ili odbrane; za vreme požara, poplave, zemljotresa ili drugog udesa; iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica.

Kaznom će se kaznti i učinilac dela krađe ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara.

Kaznom će se kazniti i učinilac dela krađe, bez obzira na vrednost ukradene stvari, ako ukradena stvar predstavlja kulturno dobro, odnosno dobro koje uživa prethodnu zaštitu ili prirodno dobro ili ukradena stvar predstavlja javni uređaj za vodu, kanalizaciju, toplotu, gas, električnu ili drugu energiju ili uređaje sistema javnog saobraćaja i veza, odnosno delove tih uređaja.

Ako je delo izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe ili ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading