Reagovanje Mileta Jandrića na informaciju

Autor: Republika

Hronika

13.04.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Shodno članu 83. Zakona o javnom informisanju i medijima, g. Mile Jandrić se ovim putem izjašnjava na neistinite informacije iznete u tekstu koji je objavljen dana 13. marta 2023. godine na portalu Republika.rs pod naslovom: "PANIKA MEĐU ČUVARIMA! Boća odlučio da propeva: SVE ĆU REĆI, S KIM SAM RADIO I ŠTA!"

Reagovanje Mileta Jandrića na informaciju

Foto: Printscreen

Naime, u predmetnom članku se ponavljaju neistinite tvrdnje iz prethodnih članaka portala Republika.rs, u kojima se navodi kako je "Daliboru Bogdanoviću telefon u ćeliji omogućio lično Mile Jandrić" koji je "smenjen sa mesta prvog čoveka granične policije i premešten da radi u Okružnom zatvoru u Novom Sadu". Ponavljaju se neistinite tvrdnje da je kod Dalibora Bogdanovića prilikom racije pronađen telefon i navodi da je među čuvarima zavladala panika zato što je Dalibog Bogdanović odlučio da će "sve da ispriča". Ponavljaju se neistine iz prethodnih članaka da je g. Jandrić zapošljavao rođake g. Bogdanovića iz Bačkog Dobrog Polja kao i da je bio deo organizovane kriminalne grupe koja je švercovala cigarete iz Crne Gore u Srbiju.

S tim u vezi, g. Jandrić oštro demantuje i ove tvrdnje kao apsolutno neistinite i netačne. 

Prvo, g. Jandrić nije smenjen sa mesta načelnika Uprave granične policije Ministarstva unutrašnjih poslova već je sporazumno prešao na poziciju upravnika Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Drugo, niti je g. Jandrić omogućio upotrebu mobilnog telefona Daliboru Bogdanoviću, niti je prilikom racije pronađen bilo kakav telefon kod dotičnog lica. U okviru redovnih i vanrednih kontroila, u kojima nije bilo izuzetaka, nije pronađen bilo kakav mobilni telefon kod Dalibora Bogdanovića.

Treće, netačni su navodi o zapošljavanju rođaka Dalibora Bogdanovića iz Bačkog Dobrog Polja od strane g. Jandrića. G. Jandrić kao upravnik Okružnog zatvorane odlučuje o prijemu zaposlenih već to čini Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, po sprovedenim zakonskim procedurama, testovima i proverama za svakog čuvara. G. Jandrić ni na koji način ne utiče na to ko će se prijaviti na konkurs za prijem u radni odnos niti ko će biti primljen. U čitavom Okružnom zatvoru u Novom Sadu postoji samo jedno zaposleno lice iz Bačkog Dobrog Polja koje uopšte nije angažovano u pritvorskoj jedinici u kojoj boravi Dalibor Bogdanović niti je bilo sa njim u kontaktu.

Četvrto, naročito je apsurdan i grupo neistinit navod da su čuvari koji su "odbijali poslušnost" premešteni u Sremsku Mitrovicu. Pre svega, o premeštaju čuvara ne odlučuje uprava Okružnog zatvora u Novom Sadu, već Uprava za izvršenje krivičnih sankcija. Takođe, nijedan čuvar nije premešten iz Okružnog zatvora u Novom Sadu u KPZ Sremska Mitrovica u prethodnih nekoliko godina, a naročito ne u prethodnih godinu dana u kojima je u pritvoru boravio Dalibor Bogdanović.

Peto, netačni su i ničim utemeljeni navodi da je g. Jandrić deo bilo kakve organizovane kriminalne grupe, u zemlji ili inostranstvu. G. Jandrić je višestruko odlikovani pukovnik srpske policije i državni službenik sa besprekornom višedecenijskom karijerom i takve navode u celosti demantuje kao apsolutno netačne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dalibor

13.09.2023 20:31

Zasto i zbog cega je isti prihvatio sporazumni prelazak u Upravu za izvrsenje Krivicnih sankcija kada je vrlo dobro poznato da ta ista Uprava razmatra svako zamrzavanje statusa odnosno radnoga odnosa.