NISAM KRIV, NEMAM NIŠTA SA TIM UBISTVOM! Zvicerov rođak se izjasnio o likvidaciji Jovana Vukotića: Ne vidim nikakve dokaze protiv sebe!

Autor:

Hronika

06.04.2023

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukotić je ubijen u septembru u Istanbulu.

NISAM KRIV, NEMAM NIŠTA SA TIM UBISTVOM! Zvicerov rođak se izjasnio o likvidaciji Jovana Vukotića: Ne vidim nikakve dokaze protiv sebe!

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera, koji je uhapšen pod sumnjom da je po nalogu Radoja Zvicera organizovao likvidaciju vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, pred sudom u Turskoj je rekao da nije umešan u zločin.

Živković je rekao da nema nikakve veze sa zločinom počinjenim početkom septembra prošle godine u Istanbulu.

Na prvom ročištu koje je održano prošle nedelje on je, pomoću prevodioca, negirao navode optužnice. Inače, tužilaštvo za ovo krivično delo traži doživotnu kaznu zatvora. Iste navode optužnice negirao je i Milan Vujović.

Inače, tursko tužilaštvo Živkoviću i Vujotiću na teret stavlja da su bili organizatori kriminalne grupe koja je pratila, a potom i ubila Vukotića, koji je u Turskoj živeo pod lažnim identitetom Predrag Popović.

Velike mere obezbeđenja pred sudom

- Nisam video dokaze protiv sebe u optužnici. Fotografije u optužnici ne pripadaju meni. U policijskoj stanici policija je tražila da otvorim telefon, ali nisam pristao. Nisam nikoga ubio. Ne znam ništa o tome, niti znam ko je umešan u ubistvo - izjavio je Radoje Živković, preneli su turski mediji, navodeći da su mere obezbeđenja oko suda bile velike, a da Živković čak nije ni doveden na ročište, već se na njega uključio putem video-linka.

Milan Vujotić, koji je u kućnom pritvoru, kako navode, izjavio je da je on u Tursku došao zbog lečenja.

- Nemam nikakve veze sa Srbijom, ja sam došao na lečenje u Tursku, državljanin sam Crne Gore. Nisam kriv, a ostale optužene uopšte ne poznajem - izjavio je navodno Vujotić pred sudom u Turskoj, preneo je Telegraf.

Radoje Zvicer naložio likvidaciju Vukotića

Za ubistvo Vukotića u septembru u Istanbulu optuženo je 16 odoba. Živković i Vujović su, nakon prvog ročišta, pušteni na slobodu, navode turski mediji.

Inače, tužilaštvo navodi i da su Vukotića ubili po nalogu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

- U spise su dodate i fotografije koje se odnose na mučenje crnogorskog državljanina Riste Mijanovića, koji je otet 11. septembra 2020. u restoranu u Istanbulu. Nakon što je ubijen, prebačen je i zakopan u dvorište vile Željka Bojanića u Istanbulu - prenose tamošnji mediji i podsećaju da je i Bojanić uhapšen 4. novembra prošle godine.

Na fotografijama, za koje se tvrdi da su pronađene u telefonu Radoja Živkovića, navodno se vidi Mijanović kako sedi go na stolici, sa vezanim rukama i nogama, dok je na drugoj fotografiji prostorija za koju je utvrđeno da je vešernica iz Bojanićeve kuće.

Podsetimo, vođa škaljaraca ubijen je ispred trudne supruge Maše M. i njihovog maloletnog deteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading