BIĆE HAPŠENJA ZBOG PROPUSTA? Tužilaštvo reagovalo - treba istražiti institucije u slučaju zapuštanja osmogodišnje devojčice

Autor:

Hronika

03.04.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sastanka i konsultacija predstavnika relevantnih organa i Koordinatorke za rodno zasnovane nasilje, Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog policiji da ispita ima li eventulanih propusta u radu institucija u vezi sa slučajem zapuštanja osmogodišnje devojčice koja je sa ocem živela u Mirijevu.

BIĆE HAPŠENJA ZBOG PROPUSTA? Tužilaštvo reagovalo - treba istražiti institucije u slučaju zapuštanja osmogodišnje devojčice

Foto: Više javno tužilaštvo Beograd

Više javno tužilaštvo

Sastanku je pored Koordinatorke, prisustvovao zamenik javnog tužioca iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu koji postupa u tom predmetu, predstavnik Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu i predstavnik Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Nalog za prikupljanje podataka i obaveštenja dalo je Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije VJT u Beogradu koje je nadležno za provere rada i postupanja institucija.

Policija treba da izvrši provere u cilju ispitivanja ima li elemenata krivičnog dela Nesavesan rad u službi u postupanju organa starateljstva iz Centra za socijalni rad, lokalne samouprave, koja treba da vodi računa o upisu deteta u predškolsku ustanovu, a potom i osnovnu školu, kao i rad i nadležne zdravstvene ustanove.

Istragu u ovom slučaju koja se tiče krivičnog dela porodično nasilje i dokaznih radnji za zapuštanje i zlostavljanje deteta nastavlja da vodi Prvo osnovno javno tužilštvo u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading